ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Απαγόρευση τερματισμού εγκυμοσύνης σε ανήλικο θύμα βιασμού αποφασίστηκε από δικαστήριο

Απαγόρευση τερματισμού εγκυμοσύνης σε ανήλικο θύμα βιασμού αποφασίστηκε από δικαστήριο

Μια δεκάχρονη που διανύει τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης βρέθηκε αντιμέτωπη με δικαστική απόφαση που της απαγορεύει να προχωρήσει σε άμβλωση, παρόλο που το παιδί που κυοφορεί ανήκει στον βιαστή θείο της.

Όπως εξηγεί η Daily Mail, η ινδική νομοθεσία απαγορεύει την άμβλωση μετά την 20η εβδομάδα της κύησης εκτός κι αν το έμβρυο αντιμετωπίζει κάποιο σημαντικό γενετικό πρόβλημα ή αποτελεί κίνδυνο για τη ζωή της μητέρας.

Οι γονείς του κοριτσιού ανακάλυψαν την εγκυμοσύνη της κόρης τους ύστερα από αναφορές της για πόνους στην κοιλιά. Αργότερα η 10χρονη αποκάλυψε στη μητέρα της πως ο θείος της- ο αδελφός της μητέρας της- την είχε βιάσει έξι φορές όταν επισκεπτόταν την οικογένεια, στο σπίτι τους.

Η οικογένεια αναζήτησε νομική οδό για να τερματίσει την εγκυμοσύνη και ο άνδρας συνελήφθη.

Η τελική απόφαση του δικαστηρίου έλαβε υπόψη της το πόρισμα οκτώ γιατρών, οι οποίοι έκαναν και εξετάσεις στο παιδί. Αποφάνθηκαν πως το κορίτσι θα πρέπει να γεννήσει φυσιολογικά καθώς το έμβρυο είναι μια χαρά και μπορεί να επιβιώσει ακόμα κι αν γεννηθεί τώρα, όπως γράφει η Daily Mail.

«Η άμβλωση δεν είναι επιλογή σε αυτό το στάδιο. Ο μόνος τρόπος να τερματιστεί η εγκυμοσύνη είναι να γεννηθεί το μωρό» ανέφερε ένας από τους γιατρούς στο CBS.

Άλλοι γιατροί τόνισαν πως η εγκυμοσύνη και η γέννα σε τέτοια ηλικία μπορεί να είναι επικίνδυνη τόσο για τη μητέρα όσο και για το παιδί.

Η γυναικολόγος Puneet Bedi, από το Νέο Δελχί, δήλωσε πως η 10χρονη θα πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε άμβλωση για να προστατευτεί η ψυχολογία της. «Ναι, υπάρχουν κίνδυνοι σε αυτό το στάδιο αλλά για το κορίτσι, που είναι ακόμα στη φάση της ανάπτυξης, τα σημάδια θα είναι πολλά».

«Εάν δοθεί η νομική άδεια, ως εξαιρετική περίπτωση, είναι καλύτερο η εγκυμοσύνη να τερματιστεί» δήλωσε ο γυναικολόγος Umesh Jindal, από την Αμερικανική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η υπόθεση μπορεί να φτάσει και σε υψηλότερο δικαστήριο, που θα μπορούσε να ανατρέψει τη δικαστική απόφαση που απαγορεύει την άμβλωση. Ωστόσο οι γιατροί λένε πως αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει περισσότερο κι από την ίδια την εγκυμοσύνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.