Γαϊδουρονήσι: Κατεδαφίζονται οι καντίνες που δεν έκοψαν πάνω από 20.000 αποδείξεις (φωτό)

Γαϊδουρονήσι: Κατεδαφίζονται οι καντίνες που δεν έκοψαν πάνω από 20.000 αποδείξεις (φωτό)

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου, επιχείρηση απομάκρυνσης όλου του εξοπλισμού και των αντικειμένων που είχε στήσει ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείτο στη Νήσο Χρυσή, και στον οποίο βεβαιώθηκαν παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων στις καντίνες που διατηρούσε καθώς και για άλλες παραβάσεις.

Από το πρωί, μηχανήματα και υπάλληλοι κατεδαφίζουν κιόσκια και καντίνες, ωστόσο ο όγκος των αντικειμένων είναι τεράστιος και θα χρειαστούν μέρες προκειμένου να απομακρυνθεί πλήρως.

Οι ελεγκτές βρέθηκαν προ ημερών στο νησί για να ελέγξουν οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στο πλαίσιο των γενικευμένων ελέγχων που είναι σε εξέλιξη με επίκεντρο τα νησιά της Ελλάδας και τους περισσότερο τουριστικούς προορισμούς για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Αποτέλεσμα να διαπιστωθούν αρκετές παρανομίες, για αποδείξεις που δεν κόβονται και για παράνομες ταμειακές μηχανές που δεν ήταν δηλωμένες.

Οι εφοριακοί παριστάνοντας τους λουόμενους κατάλαβαν ότι υπήρχαν στο σημείο τέσσερις καντίνες, με πέντε ταμειακές, αλλά μία επιχείρηση.

Όταν πήραν την πρώτη ταμειακή στα χέρια τους και έκαναν έλεγχο διαπίστωσαν ότι η ταμειακή έκοβε αποδείξεις, αλλά σε ένα ανύπαρκτο ΑΦΜ, σε ένα σουβλατζίδικο, σε άλλη πόλη που είχε κλείσει τα τελευταία δύο χρόνια.

Τότε ο υπεύθυνος του καταστήματος κλείδωσε τις υπόλοιπες ταμειακές.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, χρειάστηκε η αστυνομία για να πάρουν τις υπόλοιπες ταμειακές που έκοβαν αποδείξεις – φαντάσματα.

Μέχρι τώρα ο έλεγχος δείχνει ότι δεν κόπηκαν πάνω από 20.000 αποδείξεις μέσα δύο μήνες.

Δείτε τις φωτογραφίες του ekriti.gr

Πηγή: ekriti

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.