ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δείτε τι κανόνες πρέπει να ακολουθούν οι πιλότοι στα αεροπλάνα

Δείτε τι κανόνες πρέπει να ακολουθούν οι πιλότοι στα αεροπλάνα

Είναι γνωστό ότι το μεγαλύτερο διάστημα κατά τη διάρκεια μιας πτήσης το πιλοτάρισμα γίνεται από τον αυτόματο πιλότο παρά από τους ίδιους τους πιλότους.

Αυτό μπορεί να ακούγεται τρομακτικό, όμως, δίνει τη δυνατότητα στους κυβερνήτες να ελέγχουν τακτικά τα επίπεδα αναταράξεων, τις συνομιλίες μεταξύ των πύργων ελέγχου, την ασφάλεια του αεροσκάφους και γενικά αν η πτήση κυλάει ομαλά.

Παράλληλα, τους δίνει ελεύθερο χρόνο για να διεκπεραιώσουν άλλες δουλειές, πιο γραφειοκρατικές, να φάνε και να ξεκουραστούν. Όμως, αυτός ο ελεύθερος χρόνος συνοδεύεται, πάντα, από αυστηρούς κανόνες που δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να παραβιάσουν.

Δεν μπορούν να διαβάσουν βιβλία

Για παράδειγμα, οι πιλότοι έχουν το δικαίωμα να διαβάσουν κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, αλλά μόνο εφημερίδες. Απαγορεύεται αυστηρά το διάβασμα βιβλίων καθώς εκτιμάται ότι αποσπά πολύ περισσότερο την προσοχή τους σε σχέση με ένα άρθρο. Σύμφωνα με τη βρετανική The Sun, μερικοί πιλότοι προτιμούν να διαβάζουν κανονισμούς πτήσεων, εγχειρίδια πτήσεων ή οτιδήποτε άλλο σχετικό με τη δουλειά τους.

Τρώνε διαφορετικό φαγητό

Μπορεί να τρώνε το ίδιο φαγητό με τους επιβάτες, όμως δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να φάνε και οι δύο πιλότοι το ίδιο γεύμα. Αυτό γίνεται για προληπτικούς λόγους, σε περίπτωση που είναι χαλασμένο, έτσι ώστε αν ο ένας αρρωστήσει ο άλλος να είναι σε θέση να χειριστεί την πτήση.

Δεν επιτρέπονται συζητήσεις

Αν και αυτό ισχύει μόνο για πολύ συγκεκριμένες, κρίσιμες φάσεις κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, ο γενικός κανόνας λέει ότι οι πιλότοι δεν πρέπει να κουβεντιάζουν μεταξύ τους εκτός κι αν είναι απολύτως απαραίτητο.

Ο κανόνας ισχύει κυρίως λίγο πριν το αεροπλάνο περάσει τα 10.000 πόδια κατά την απογείωση και λίγο αφότου περάσει κάτω από αυτό το επίπεδο κατά τη διάρκεια της προσγείωσης.
Επίσης κανένα άλλο μέλος του πληρώματος δεν επιτρέπεται να τους μιλήσει.

Καμία χρήση ηλεκτρονικών συσκευών

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις ΗΠΑ τουλάχιστον οι πιλότοι εμπορικών αεροσκαφών δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους ταμπλετς, mp3 players ή οποιαδήποτε άλλη προσωπική ηλεκτρονική συσκευή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.