ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ανατολική Αττική: Ξέσπασμα μεγάλης πυρκαγιάς σε δασική έκταση- Απειλούνται οικίες (φωτό, βίντεο) (upd2)

Ανατολική Αττική: Ξέσπασμα μεγάλης πυρκαγιάς σε δασική έκταση- Απειλούνται οικίες (φωτό, βίντεο) (upd2)

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κόπασαν οι δυνατοί άνεμοι πλέον, αλλά το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν τώρα αρκετές διάσπαρτες εστίες.

Η κατεύθυνση της πυρκαγιάς, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι αυτή την ώρα προς τη νοτιοανατολική πλευρά της λεωφόρου Αναβύσσου.

Σημειώνεται ακόμη, ότι με το πρώτο φως της ημέρας και εφόσον δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο έως τότε η πυρκαγιά, οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόκειται να ενισχυθούν με εναέρια μέσα.


Πυρκαγιά μεγάλων διαστάσεων ξέσπασε στην περιοχή Καλύβια Θορικού, στην ανατολική Αττική.

Βάσει πληροφοριών, που προέρχονται από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά μαίνεται σε δασική έκταση. Μολαταύτα, στην περιοχή ενυπάρχουν σε κοντινή απόσταση διάσπαρτα σπίτια.

Στο σημείο έχουν ήδη σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Επί τόπου επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 7 εθελοντικά οχήματα, 12 βυτιοφόρα ΟΤΑ, 20 άτομα πεζοπόρο ενώ επιχειρούν 5 ελικόπτερα και ένα συντονιστικό. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται διαρκώς ενώ τα εναέρια μέσα δύναται να επιχειρούν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας.

Δείτε την ανάρτηση του Πυροσβεστικού Σώματος:

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης. «Η πυρκαγιά είναι μεγάλη, οδεύει προς την κατοικημένη περιοχή της Σαρωνίδας, όπου υπάρχουν δεκάδες διάσπαρτα σπίτια μέσα στο δάσος. Εκτός από την Πυροσβεστική, όλες οι δυνάμεις του δήμου είναι εκεί και έχουμε ζητήσει βοήθεια και από όμορους δήμους. Η προσπάθεια που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες, για να μπορέσουμε να ανακόψουμε τη φωτιά».

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες η πύρινη λαίλαπα κατευθείνεται προς το Λαγονήσι.

Ακόμη παρατηρούνται ισχυροί άνεμοι, ενώ το μέγεθος της φωτιάς διαφαίνεται και στο παρακάτω βίντεο.

Κοντινοί δήμοι έχουν σπεύσει σε βοήθεια στη μάχη της πυρόσβεσης, όπως τόνισε ο δήμαρχος Βούλας, Βάρης, Κορωπίου Γρ. Κωνσταντέλλος.

Οι δήμαρχοι των περιοχών απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν ψύχραιμοι στα σπίτια τους και να μην εμποδίζουν με τα ιδιωτικά οχήματά τους τα οχήματα της Πυροσβεστικής που καταφθάνουν διαρκώς. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ σε συνδυασμό με το μαύρο πέπλο καπνού, δημιουργείται μια ιδιαιτέρως αποπνικτική κατάσταση.

Φόβους ότι αν δεν κοπάσουν οι άνεμοι θα υπάρξει πρόβλημα στην κατοικημένη περιοχή της Σαρωνίδας, εξέφρασε ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από το απόγευμα το μέτωπο κινείται προς το νότο, έχει περάσει τη Λεωφόρο Αναβύσσου και πλησιάζει την παραλιακή.

Κάτοικος της περιοχής κατήγγειλε πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από κάτοικο που έβαλε φωτιά για να κάψει ξερά χόρτα, παρά τις προειδοποιήσεις της Πυροσβεστικής για τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνει ο δυνατός άνεμος, ενώ ο κύριος στόχος αυτή τη στιγμή είναι να περιοριστεί όσο το δυνατόν η πυρκαγιά μέχρι να νυχτώσει, γιατί μετά δεν θα υπάρχει η αρωγή των εναέριων μέσων. Σημειώνεται επίσης, ότι η κατεύθυνση της φωτιάς είναι τώρα προς τη Σαρωνίδα.

«Είναι τεράστιο το μέτωπο της πυρκαγιάς και πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.