ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ποιες καθημερινές συνήθειες μειώνουν τη νοημοσύνη μας;

Ποιες καθημερινές συνήθειες μειώνουν τη νοημοσύνη μας;

Είναι ορισμένες καθημερινές συνήθειες, οι οποίες… βλάπτουν τις νοητικές δεξιότητες και συντελούν στη σταθερή μείωση του IQ, σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές.

Τα ευρήματα προέρχονται από την παρακολούθηση επί μία πενταετία 502.643 Βρετανών, ηλικίας 37 έως 73 ετών, οι οποίοι υποβάλλονταν σε τεστ μνήμης και ευφυΐας.

Δείτε παρακάτω δύο συνήθειες που αποδείχτηκε ότι μειώνουν τη νοημοσύνη…

1. Η πολύωρη παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων είχε σαν αποτέλεσμα την έκπτωση των νοητικών λειτουργιών σε όσους έβλεπαν πάνω από 3 ώρες τηλεόραση την ημέρα ενώ με τα χρόνια εντάθηκε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

2. Από τους σχεδόν 93.000 εθελοντές οι οποίοι οδηγούσαν καθημερινά για πάνω από 2-3 ώρες, οι περισσότεροι υστερούσαν ήδη νοητικά κατά την έναρξη της μελέτης. Στη διάρκεια των 5 επόμενων ετών, οι νοητικές δεξιότητες αυτών των ανθρώπων όχι μόνο μειώθηκαν ακόμα περισσότερο, αλλά με ταχύτερο ρυθμό απ’ ό,τι στους υπόλοιπους εθελοντές, οι οποίοι οδηγούσαν λιγότερο ή καθόλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.