Δημιουργία κέντρου διαλογής ηλεκτρονικών αποβλήτων στο Ωραιόκαστρο

Δημιουργία κέντρου διαλογής ηλεκτρονικών αποβλήτων στο Ωραιόκαστρο

Κέντρο Διαλογής Ταξινόμησης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού πρόκειται να δημιουργηθεί στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Life. Σε αυτό το Κέντρο θα συγκεντρώνονται συσκευές από όλη την Ελλάδα, με σκοπό είτε την επισκευή και παραγωγή λειτουργικών μεταχειρισμένων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, είτε τη διαλογή και συγκέντρωση ανακυκλώσιμων υλικών.

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου συμμετείχε σε διαγωνιστική διαδικασία που διενεργήθηκε από το Πράσινο Ταμείο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και επιλέχθηκε ως ο καταλληλότερος δήμος σε όλη την Ελλάδα για τη λειτουργία αυτού του κέντρου, ενώ ο σχετικός φάκελος έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία και στις δύο φάσεις μίας απαιτητικής διαδικασίας αξιολόγησης.

Ο δήμαρχος, Αστέριος Γαβότσης, σε δήλωσή του, επισημαίνει ότι η περιοχή αναμένει οφέλη από τη λειτουργία του Κέντρου, τόσο ως προς τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, όσο και ως προς την απόκτηση σύγχρονου εξοπλισμού ανακύκλωσης αξίας άνω του 1.000.000 ευρώ, ο οποίος θα περιέλθει στην πλήρη κυριότητα του δήμου μετά τα πρώτα πέντε χρόνια λειτουργίας του Κέντρου.
Επιπλέον, αναμένονται και άλλα έσοδα για τον δήμο, καθώς οι μεταχειρισμένες ή επισκευασμένες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που θα προκύπτουν, θα παραμένουν στην κυριότητα του δήμου, ο οποίος θα μπορεί να προβεί είτε στην πώλησή τους, είτε στη διάθεσή τους σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.