Υπόθεση μεσίτριας: Τα δύο παιδιά της μένουν τελικά στον πατριό

Υπόθεση μεσίτριας: Τα δύο παιδιά της μένουν τελικά στον πατριό

Μετά την απίστευτη απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης μπαίνει ένα τέλος στον εφιάλτη της απέλασης και τα δύο αγοράκια της μεσίτριας μένουν στον πατριό τους…

Στον πατριό τους δόθηκε με εισαγγελική εντολή η επιμέλεια των δύο παιδιών της αδικοχαμένης μεσίτριας, η οποία δολοφονήθηκε από τον αγγειοχειρουργό μέσα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και η υπόθεσή της συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Μετά την απίστευτη απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, σύμφωνα με την οποία οι άδειες παραμονής των δύο ανήλικων παιδιών της άτυχης Ντιάνας ανακαλούνταν, με διαταγή της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η γονική μέριμνα των δύο αγοριών ηλικίας 17 και 15 ετών, δίνεται στον πατριό τους, σύζυγο της 36χρονης Ντιάνας.

Ο Μιχαήλ Πάκκας δεν ξεχώρισε ποτέ τα παιδιά που είχε αποκτήσει η σύζυγός του από τον πρώτο της γάμο και τα είχε σαν δικά του, ενώ μαζί με την αδικοχαμένη μεσίτρια απέκτησαν και μία κορούλα. Ο ίδιος ήταν πάντα στο πλάι τους και τους στάθηκε σαν βιολογικός πατέρας. Ο σύζυγος της 36χρονης είχε μιλήσει στο protothema.gr και είχε εκφράσει την ανησυχία του για την πρωτοφανή απόφαση, σύμφωνα με την οποία τα δύο αγόρια μετά το θάνατο της μητέρας τους, αντιμετώπισαν τον κίνδυνο απέλασής τους στη Γεωργία και την πρωτοφανή αναλγησία που επέδειξε η πολιτεία σε δύο ανήλικα παιδιά. «Έχω επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου και προσπαθώ να συμπαρασταθώ στα παιδιά τα οποία στην ιδέα ότι θα φύγουν από την Ελλάδα και την οικογενειακή τους στέγη έχουν σοκαριστεί και έχουν αγχωθεί πάρα πολύ».

Η δικηγόρος του συζύγου της Ντιάνας, Κυριακή Πακιρτζίδου μίλησε στο protothema.gr: «Η Εισαγγελία έδωσε μία λύση στο πρόβλημα που πήγε να δημιουργήσει η Περιφέρεια. Η δικαιοσύνη στάθηκε για ακόμη μία φορά δίπλα στην οικογένεια. Τα παιδιά νιώθουν ασφάλεια. Είναι μία μεγάλη ανακούφιση για την οικογένεια. Είναι μία λύση η οποία δόθηκε και πλέον τα παιδιά τελούν υπό τη φροντίδα και την επιμέλεια του πατριού. Με αυτό τον τρόπο θα συνεχίσουν το σχολείο και τις σπουδές τους, να βρίσκονται στην Ελλάδα και κοντά στην αδερφή τους».

Ωστόσο η Περιφέρεια συνεχίζει να τηρεί σιγή ιχθύος και οι αρμόδιοι δεν εξέδωσαν ούτε μία ανακοίνωση για την απίστευτη απόφαση που έλαβαν και κοινοποίησαν στα δύο ανήλικα τέκνα της Ντιάνας, που εκτός από τον άδικο και αιφνίδιο χαμό της μητέρας τους και με τις πληγές να είναι ακόμη νωπές, ήρθαν αντιμέτωπα ακόμη με ένα εφιάλτη, εκείνον της απέλασης.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης δεν ανακάλεσε μόνο τις άδειες διαμονής των δύο παιδιών αλλά και της νεκρής μητέρας τους, η οποία βρήκε φριχτό θάνατο από τα χέρια του αγγειοχειρουργού, ο οποίος στη συμπληρωματική του απολογία επιχείρησε να υποστηρίξει την εκδοχή του ιατρικού λάθους ως αιτία θανάτου της 36χρονης Ντιάνας. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε αρνηθεί κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, υποστήριζε ότι «τον παγίδευσαν» και πως ουδέποτε συναντήθηκε μαζί της το μοιραίο απόγευμα, παρά το προγραμματισμένο ραντεβού που είχαν για μία επέμβαση ρουτίνας, ενώ υποδείκνυε ενόχους, φωτογραφίζοντας ακόμη και τον σύζυγο της άτυχης μεσίτριας.

Το Ιπποκράτειο σιωπά

Την ίδια ώρα αναπάντητο παραμένει από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης το εξώδικο που εστάλη από τον σύζυγο της αδικοχαμένης Ντιάνας και ζητά από το νοσοκομείο να του απαντήσει σε μία σειρά ερωτήσεων, που προέκυψαν μετά τη συμπληρωματική απολογία του αγγειοχειρουργού στην ανακρίτρια. Ένα εξώδικο που έχει σταλεί στο νοσοκομείο από τις 13 Ιουλίου ακόμη δεν έχει λάβει καμία απάντηση, στο οποίο τίθενται σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο λειτουργίας της Κλινικής και τις τακτικές που ακολουθούν.

Μεταξύ άλλων στην απολογία του ο 38χρονος αγγειοχειρούργος υποστήριξε πως οι επεμβάσεις που έκαναν γίνονταν χωρίς την παρουσία αναισθησιολόγου και αυτός ήταν ο λόγος που έμαθε και ο ίδιος να χρησιμοποιεί τα αναισθητικά. « Εδώ και δυόμισι χρόνια που εξειδικεύομαι στην αγγειοχειρουργική στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, έμαθα να χρησιμοποιώ και τα αναισθητικά. Ο λόγος είναι ότι πολλές αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις γινόταν χωρίς την παρουσία αναισθησιολόγου, αλλά ένας από εμάς τους αγγειοχειρουργούς εκτελούσε και χρέη αναισθησιολόγου. Έτσι έμαθα να χρησιμοποιώ αναισθητικά, όπως επίσης να έχω πρόσβαση στις αναισθητικές ουσίες που υπήρχαν στα χειρουργεία. Όλα τα παραπάνω πολύ εύκολα μπορείτε να τα διαπιστώσετε, αν ζητήσετε (και με το παρόν ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΤΑΞΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ) να σας χορηγηθούν από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο το πρόγραμμα των χειρουργείων, δηλαδή το φύλλο των χειρουργείων ( που κατατίθεται σε τέσσερα τμήματα, ήτοι χειρουργείο, αναισθησιολογικό, αιμοδοσία και στην αγγειοχειρουργική) και το βιβλίο των αναισθησιολόγων. Από εκεί θα διαπιστώσετε ότι σε μεγάλες αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις, δεν είναι γραμμένη η παρουσία αναισθησιολόγου, επειδή τον αναισθησιολόγο τον έκανε ένας από εμάς τους αγγειοχειρουργούς».

Μάλιστα στο υπόμνημά του καταθέτει πως απέκρυψε στην αρχή την αλήθεια γιατί δεν ήθελε να εκθέσει την αγγειοχειρουργική κλινική: «Ο λόγος που εξαρχής δε ομολόγησα όσα παραπάνω ανέγραψα και ταλαιπώρησα την Δικαιοσύνη και την Αστυνομία, ήταν γιατί γνώριζα ότι θα έπρεπε να καταθέσω για το πώς είχα πρόσβαση στις αναισθητικές ουσίες, οπότε αν έλεγα την αλήθεια, θα εξέθετα όλη την κλινική».

Μεταξύ άλλων αγγειοχειρουργός υποστήριξε ότι η τακτική της Κλινικής ήταν να πραγματοποιούνται μεγάλα χειρουργεία με τοπική αναισθησία και όταν έφευγε η δράση να χορηγούν οι χειρουργοί κάποιο παυσίπονο ή προποφόλη, τα οποία ήταν διαθέσιμα στο καρότσι του αναισθησιολόγου.

Στην ερώτηση της ανακρίτριας «Στην προηγούμενη απολογία σας και σε σχετική ερώτηση μας μάς είπατε ότι δεν γνωρίζετε πως χορηγείται η προποφόλη και ότι αυτό το ξέρουν οι αναισθησιολόγοι, οι οποίοι και μόνο τη χορηγούνε. Τι έχετε να πείτε για αυτό;», ο κατηγορούμενος κατέθεσε: «Ήταν στην προσπάθεια μου να καλύψω την παράτυπη λειτουργία της Κλινικής».

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε μεταξύ άλλων πως οι σκληρυντικές ενέσεις θα πραγματοποιούνταν, όπως και την πρώτη φορά στις 2-04-2017, στην παλαιά αίθουσα τοκετών που τους τελευταίους 3 μήνες είναι αχρησιμοποίητη και βρίσκεται στον γ’ όροφο του Α κτιρίου σε κοντινή απόσταση από το εφημερείο των ειδικευόμενων της αγγειοχειρουργικής.

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε πώς μπήκε στην αίθουσα κατέθεσε πως: «Ήταν τα κλειδιά πάνω στην πόρτα, τώρα δεν έχει καμία χρήση».

Ο σύζυγος της αδικοχαμένης Ντιάνας αιτήθηκε με εξώδικο να του απαντηθούν εγγράφως τα παρακάτω ερωτήματα

α) αν οι ειδικευόμενοι αγγειοχειρουργοί χορηγούν αναισθητικές ουσίες σε μεγάλες χειρουργικές επεμβάσεις χωρίς την παρουσία αναισθησιολόγου

β) αν ο συγκεκριμένος ιατρός, έχει συμμετάσχει σε χειρουργικές επεμβάσεις και έχει χορηγήσει αναισθητικά φάρμακα παριστάνοντας τον αναισθησιολόγο, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται

γ) αν στις ημέρες γενικής εφημερίας, είχε επιτραπεί και από ποιον σε ειδικευόμενους ιατρούς να διενεργούν σκληρυντικές ενέσεις

δ) στις 26-04-2017 ποιος ήταν υπεύθυνος στην Αγγειοχειρουργική Κλινική, όπου υπηρετούσε ο κατηγορούμενος – όργανο σας για τον έλεγχο της εφημερίας των ιατρών και σε ποιες ενέργειες προέβη εις βάρος του κατηγορουμένου, με δεδομένο ότι ο ανωτέρω ειδικευόμενος – κατηγορούμενος είχε απομακρυνθεί από το Νοσοκομείο σε ημέρα γενικής εφημερίας

ε) η αίθουσα όπου διενεργούνταν μέχρι πριν τρεις μήνες οι τοκετοί βρίσκεται σε λειτουργία; Βρίσκονται τα κλειδιά πάνω στην πόρτα και είναι προσβάσιμη στους ιατρούς;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, παρά τα σοβαρά ερωτήματα που εγείρονται για τον τρόπο τον οποίο λειτουργεί η κλινική και σύμφωνα με όσα υποστήριξε στην συμπληρωματική απολογία του ο αγγειοχειρουργός, πλήττεται το κύρος του ενώ γεννούνται ερωτήματα για την ασφάλεια των ασθενών και τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται οι αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις, τελεί σιγή ιχθύος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.