Από αύριο ξανά σε λειτουργία το αρχαιολογικό μουσείο στην Κω

Από αύριο ξανά σε λειτουργία το αρχαιολογικό μουσείο στην Κω

Το Σάββατο 5 Αυγούστου θα μπορεί το κοινό να επισκεφτεί ξανά το αρχαιολογικό μουσείο που βρίσκεται στην Κω , σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, συμπληρώνοντας ότι «συνεχίζεται η συντήρηση ορισμένων από τα εκθέματα που χρειάστηκε να απομακρυνθούν, προκειμένου να επανατοποθετηθούν άμεσα στις θέσεις τους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το υπουργείο υπενθυμίζει «ότι το Μουσείο, το οποίο είχε κλείσει προσωρινά για έλεγχο του κτιρίου και των εκθεμάτων μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,7 Ρίχτερ που έπληξε το νησί τα ξημερώματα της 21ης Ιουλίου, επαναλειτούργησε μία εβδομάδα μετά, το Σάββατο 29 Ιουλίου, ανοίγοντας τις αίθουσες του ισογείου».

Επίσης, ενημερώνει ότι «μέσω των υπηρεσιών του παρακολουθεί την εφαρμογή των σωστικών μέτρων για τη διατήρηση της ασφαλούς λειτουργίας των μνημείων, αλλά και προετοιμάζεται για τη λήψη και άλλων απαραίτητων μέτρων, ώστε σύντομα να επανέλθουν στην προτέρα κατάστασή τους».

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, «έχουν τοποθετηθεί περισχοινίσεις και προστατευτικά πλέγματα στον Δυτικό Αρχαιολογικό Χώρο (περιοχή Ξυστού, περιοχή βόρεια Βεσπασιανών, περιοχή Οικίας της Ευρώπης)», «λήφθηκαν πρώτα μέτρα αντιστήριξης και υποστύλωσης στην πύλη του Φόρου, το Κάστρο Νεραντζιάς και τον Δυτικό Αρχαιολογικό Χώρο», ενώ ξεκίνησε «η εφαρμογή μέτρων υποστήριξης και αντιστήριξης στις μεσαιωνικές οχυρώσεις της οδού Ιπποκράτους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.