ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέα κύματα μεταναστών από την Αφρική

Νέα κύματα μεταναστών από την Αφρική

Ως το πρωί της Κυριακής 06/08/2017, οπότε και έφθασαν στη Λέσβο και τη Χίο άλλοι 129 παράτυποι μετανάστες από τα απέναντι τουρκικά παράλια, ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών, αιτούντων άσυλο και μη, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου φθάνει πλέον τις 15.258 άτομα και συνολικά σε ολόκληρη την Ελλάδα τα 62.206 άτομα.

Δεδομένου ότι τα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μπορούν να φιλοξενήσουν περί τα 7.450 άτομα, το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει αποφανθεί πώς σκέπτεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα «υπερκορεσμού» των δομών φιλοξενίας, αλλά και τον εν γένει αργό ρυθμό προόδου των διαδικασιών εξέτασης των αιτήσεων ασύλου. Κι αυτό παρά τη διαπίστωση του ίδιου του κ. Μουζάλα, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, ότι «τα πράγματα στα νησιά δεν πηγαίνουν καλά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πράγματι, οι εθνικότητες των ατόμων που φθάνουν τους τελευταίους μήνες από την Τουρκία έχουν διαφοροποιηθεί σε σχέση με το παρελθόν. Δεν πρόκειται πλέον για πρόσφυγες (π.χ. από Συρία, Ιράκ) αλλά για παράτυπους μετανάστες και δη στη συντριπτική πλειονότητά τους από Αφρικανικές Χώρες, με το νησί της Λέσβου να είναι αυτό που δέχεται το μεγαλύτερο ποσοστό Αφρικανών, σύμφωνα με τα σχετικά στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού Σώματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.