Βαρκελώνη: Συγκλονισμένος ο αθλητικός κόσμος- «Θέλουμε να ζήσουμε σε ειρηνικό κόσμο»

Βαρκελώνη: Συγκλονισμένος ο αθλητικός κόσμος-  «Θέλουμε να ζήσουμε σε ειρηνικό κόσμο»

Συγκλονισμένος ο κόσμος του αθλητισμού στη Βαρκελώνη. Αυτή είναι η πιο σοβαρή επίθεση που υπέστη η Ισπανία από τον Μάρτιο του 2004, όταν ισλαμιστές μαχητές τοποθέτησαν βόμβες σε επιβατικά τρένα στη Μαδρίτη, σκοτώνοντας 191 άτομα και τραυματίζοντας πάνω από 1.800.

Χωρίς να γνωρίζει ακόμα την πλήρη έκταση της τραγωδίας η Laliga εξέδωσε αμέσως ανακοίνωση ζητώντας από την ισπανική ομοσπονδία RFEF «ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες της πρώτης ημέρας των πρωταθλημάτων LalLiga και Ligue 1, 2,3. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο προσθέτει τα δικά του συλλυπητήρια και εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τους συγγενείς και τους φίλους των θυμάτων».

Εκτός από τα θεσμικά όργανα , όλες οι ομάδες εξέφρασαν την αλληλεγγύη και την υποστήριξή τους στα θύματα.

Η Μπαρτσελόνα ήταν «με την καρδιά ραγισμένη από την επίθεση στην πόλη μας. Όλη η δύναμη και η εκτίμηση για τα θύματα, τους συγγενείς τους και τους πολίτες της Βαρκελώνης».

Η Εσπανιόλ τόνισε: «Η πιο όμορφη πόλη του κόσμου, η πόλη μας. Υποφέρουμε για αυτή και για όλους τους ανθρώπους της Βαρκελώνης. Δύναμη και θάρρος, Βαρκελώνη» .

Η Ρεάλ Μαδρίτης ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα της: «Η Ρεάλ Μαδρίτης εκφράζει τη βαθύτατη απογοήτευσή της για την επίθεση στην πόλη της Βαρκελώνης και εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τα θύματα και τις οικογένειες και τους φίλους τους, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκει την ταχεία ανάκαμψη των τραυματιών».

Η Ατλέτικο Μαδρίτης: «Είμαστε κλονισμένοι από τα τρομερά νέα που προέρχονται από τη Βαρκελώνη, όλη μας την υποστήριξη για τα θύματα και τους συγγενείς τους».

Η Βιγιαρεάλ σταμάτησε κάθε δραστηριότητά της και ανέστειλε, για παράδειγμα, την παρουσίαση του Κάρλος Μπάκα ως νέου παίκτη του κίτρινου συλλόγου.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ισπανίας ανακοίνωσε σχετικά: «Όλη η υποστήριξή μας και η δύναμή μας στη Βαρκελώνη, οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα».

Συγκλονισμένος ο Λιονέλ Μέσι από την επίθεση: «Θέλω να στείλω τα συλλυπητήριά μου και την πλήρη υποστήριξή μου προς τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων της φοβερής επίθεσης στην αγαπημένη μας Βαρκελώνης. Επίσής να εκφράσω και την απόλυτη απόρριψη κάθε πράξης βίας. Δεν θα σταματήσουμε. Είμαστε πολλοί περισσότεροι που θέλουμε να ζήσουμε σε έναν ειρηνικό κόσμο χωρίς μίσος και όπου ο σεβασμός και η ανοχή αποτελούν τη βάση της συνύπαρξης».

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έστειλε επίσης το δικό του μήνυμα: « Είμαι απογοητευμένος από νέα που προέρχονται από τη Βαρκελώνη. Όλη η υποστήριξη και η αλληλεγγύη προς τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων».

Ο Νεϊμάρ, από το Παρίσι, ζήτησε από τον Θεό να «παρηγορήσει» όλες τις οικογένειες λέγοντας: «Σ ‘αγαπώ Βαρκελώνη».

Ο Σέρχιο Ράμος έγραψε: «Βαρκελώνη. Όχι στην τρομοκρατία. Όχι στην δικτατορία του φόβου»

Άλλοι παίκτες όπως ο Ινιέστα , ο Πικέ, ο Βίγια ή ο Πέδρο εκδηλώθηκαν προς την ίδια κατεύθυνση. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ισπανίας, είπε ότι ήταν «εξοργισμένος από την δειλή και σκληρή πράξη που συνέβη στη Βαρκελώνη. Η μνήμη και η αγάπη μου για όλα τα θύματα και τις οικογένειές τους».

Ολοι οι μεγάλοι αστέρες του ισπανικού αθλητισμού εξέφρασαν αμέσως την αντίθεσή τους στη βίαιη επίθεση στη Βαρκελώνη.

Από το Σινσινάτι, ο Ράφα Ναδάλ δήλωσε «συντετριμμένος από αυτό που συνέβη στη Βαρκελώνη. Όλη την υποστήριξή μου για τα θύματα και την πόλη», ενώ ο Πάου Γκασόλ, από τη Μελίγια, όπου η εθνική παίζει σήμερα συμφώνησε με τον φίλο του και είπε ότι «γκρεμίστηκε κάτι μέσα μου από ό,τι συνέβη στη Λα Ράμπλα της Βαρκελώνης. Όλη την υποστήριξή μου για τα θύματα, τους τραυματίες και την οικογένεια σε αυτές τις δύσκολες στιγμές..

Ο Φερνάντο Αλόσνο, που είναι ακόμα σε διακοπές, εξέφρασε την έντονη απόρριψη του: «Πόσο λυπηρό είναι ότι συμβαίνουν όλα αυτά στη Βαρκελώνη. Η υποστήριξή μου προς τις οικογένειες των θυμάτων και τους τραυματίες σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Αρκετά».

Ο Μαρκ Μαρκέθ ήταν συγκλονισμένος: «Σοκ από αυτό που συνέβη στη Βαρκελώνη. Ο Σέρχιο Γκαρσία, από τον χώρο του γκολφ, εξέφρασε επίσης τη λύπη του: «Η πλήρης δύναμη του κόσμου για τους ανθρώπους που επλήγησαν από την επίθεση στη Λα Ράμπλα της Βαρκελώνης. Πολύ λυπηρό το γεγονός αυτό που συμβαίνει τόσο συχνά».

Επιπλέον,ξένες ομάδες ποδοσφαίρου, όπως η Παρί Σ.Ζ και η Μάντσεστερ Σίτι, αναφέρθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση μέσω του λογαριασμού τους στο Twitter, εκφράζοντας αλληλεγγύη και συμπαράσταση. Επίσης, η Σαπεκοένσε, που ηταν φιλοξενούμενη της Μπαρτσελόνα πρόσφατα, ένας σύλλογος που υπέστη την αεροπορική τραγωδία το 2016, έστειλε μήνυμα για τα θύματα, τους τραυματίες και την πόλη της Βαρκελώνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.