«Το DNA της Κιμ Ουάλ ταιριάζει με αυτό του πτώματος», ανέφερε η αστυνομία στο Twitter χωρίς να κάνει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο πριν από την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου στις δέκα το πρωί.

Η αστυνομία της Δανίας επιβεβαίωσε νωρίς το πρωί της Τετάρτης πως το ακέφαλο και ακρωτηριασμένο πτώμα που εντοπίστηκε τις τελευταίες ώρες στον κόλπο της Κοπεγχάγης ανήκε στην Σουηδή δημοσιογράφο Κιμ Βαλ, που «εξαφανίστηκε» από το υποβρύχιο του πολυεκατομμυριούχου Δανού εφευρέτη.

Ο Πέτερ Μάντσεν έχει ομολογήσει στις αρχές πως η δημοσιογράφος σκοτώθηκε σε «ατύχημα» μέσα στο υποβρύχιο και πως ο ίδιος πέταξε το πτώμα της στη θάλασσα, ενώ βρίσκονταν στον κόλπο της Κοπεγχάγης.

Το άψυχο σώμα της γυναίκας εντοπίστηκε από διερχόμενο ποδηλάτη στην όχθη του Κόλπου Køge, όπου ο Μάντσεν είχε υποδείξει στους αστυνομικούς ως το σημείο που «έθαψε» το πτώμα της Βαλ.

Η Κιμ Βαλ τελευταία φορά εθεάθη στο υποβρύχιο «Ναυτίλος» μαζί με τον Μάντσεν στις 10 Αυγούστου. Ο 46χρονος Δανός διασώθηκε από το Ναυτικό της χώρας την επόμενη ημέρα, όταν το υποβρύχιό του βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στο λιμάνι της Κοπεγχάγης.

Το μυστήριο περιέπλεξε η εξαφάνιση αργότερα και του υποβρυχίου, το οποίο ωστόσο εντοπίστηκε το βράδυ της 11ης Αυγούστου στον Κόλπο Køge, περίπου 30 ναυτικά μίλια νότια της πρωτεύουσας της Δανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πρωί εκείνης της ημέρας ο Μάντσεν πήδηξε στο νερό όταν άρχισε να βυθίζεται το υποβρύχιο και στο πλήρωμα του σκάφους που τον περισυνέλεξε είπε ότι είχε παρουσιαστεί ένα πρόβλημα με τη δεξαμενή έρματος του υποβρυχίου, το οποίο δεν κατάφερε να επισκευάσει.