ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Θεσσαλονίκη: Στο τέλος του 2018 η παράδοση των βαγονιών του μετρό

Θεσσαλονίκη: Στο τέλος του 2018 η παράδοση των βαγονιών του μετρό

Στο τέλος του 2018 αναμένεται να ολοκληρωθεί η προμήθεια του τροχαίου υλικού για το μετρό Θεσσαλονίκης σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, ώστε ακολούθως να ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία τού συστήματος, το 2019, όπως επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση της “Αττικό Μετρό ΑΕ”.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας προμήθειας του τροχαίου υλικού, έχει σταλεί από την ιταλική εταιρεία που συμμετέχει στην ανάδοχο κοινοπραξία του έργου -και πρόκειται να εκτεθεί στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)- το πρώτο αυτόματο, χωρίς μηχανοδηγό, βαγόνι του Μετρό.

Στο ειδικά διαμορφωμένο βαγόνι στη ΔΕΘ θα βρίσκονται, κατά τη διάρκεια της 82ης ΔΕΘ, μηχανικοί και στελέχη της εταιρείας που θα ενημερώνουν τους πολίτες, ενώ θα υπάρχει διαθέσιμο οπτικοακουστικό και ενημερωτικό υλικό (βίντεο, φωτογραφίες, έντυπο φυλλάδιο) για την πρόοδο του έργου του μετρό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι η κανονική εμπορική λειτουργία του μετρό Θεσσαλονίκης αναμένεται να αρχίσει το 2020. Μέχρι σήμερα έχει διανοιχτεί το σύνολο (100%) των σηράγγων της βασικής γραμμής του έργου, ενώ παράλληλα σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται τα έργα πολιτικού μηχανικού (80%) και τα αρχιτεκτονικά τελειώματα στους σταθμούς (35%). Παράλληλα, έχει ξεκινήσει και η εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού (6%).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.