ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Χάρβαρντ: Απέσυρε την πρόσκληση του για ομιλία στην Τσέλσι Μάνινγκ

Χάρβαρντ: Απέσυρε την πρόσκληση του για ομιλία στην Τσέλσι Μάνινγκ

«Η πρόσκληση στην Μάνινγκ ήταν ένα λάθος για το οποίο αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη», είπε σε δηλώσεις του ο Ντάγκλας Ελμεντορφ, πρύτανης στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ Κένεντι.

Το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ απέσυρε την πρόσκληση ομιλίας προς την Τσέλσι Μάνινγκ, τον πρώην αμερικανό στρατιώτη, που είχε καταδικαστεί για τη διαρροή μεγάλου όγκου απόρρητων εγγράφων μέσω του Wikileaks.

Το Χάρβαρντ αποφάσισε να αναθεωρήσει τη στάση του έπειτα από τις αποστάσεις που πήρε ο διευθυντής της CIA, Μάικ Πομπέο, από το πανεπιστήμιο, όταν ακύρωσε προγραμματισμένη ομιλία του με αφορμή τη συμμετοχή της Μάνινγκ σε φόρουμ.

«Η πρόσκληση στην Μάνινγκ ήταν ένα λάθος για το οποίο αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη», είπε σε δηλώσεις του ο Ντάγκλας Ελμεντορφ, πρύτανης στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ Κένεντι. Είχε προηγηθεί η επιστολή Πομπέο στο πανεπιστήμιο, μέσω της οποίας χαρακτήριζε τη Μάνινγκ ως «Αμερικανίδα προδότρια».

«Η συνείδηση και το καθήκον μου απέναντι στους άνδρες και τις γυναίκες της CIA δεν μου επιτρέπουν να προδώσω την εμπιστοσύνη τους και να υποστηρίξω την απόφαση του Χάρβαρντ εμφανιζόμενος εκεί», έγραψε.

Το 2010, ο τότε στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ, που υπηρετούσε στις υπηρεσίες πληροφοριών του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ έστειλε στον ιστότοπο βίντεο και 700.000 διαβαθμισμένα έγγραφα που αποκάλυπταν τη δράση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στη χώρα και στο Αφγανιστάν.

Για την πράξη του αυτή ο Μάνινγκ κατηγορήθηκε για κατασκοπεία και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 35 ετών. Λίγους μήνες μετά την καταδίκη του αποκάλυψε ότι είναι διεμφυλική γυναίκα και άλλαξε το όνομά του σε Τσέλσι.

Το 2014 η Μάνινγκ ισχυρίστηκε ότι αποφάσισε να αποκαλύψει τις απόρρητες πληροφορίες «από αγάπη για την πατρίδα της».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τσέλσι Μάνινγκ αποφυλακίστηκε από τη στρατιωτική φυλακή του Φορτ Λίβενγουορθ, στο Κάνσας, επωφελούμενη από τη χάρη που της απένειμε ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα λίγο πριν λήξει η θητεία του στον Λευκό Οίκο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.