Από «άγνωστο τραύμα» πέθανε ο φοιτητής που ήταν φυλακισμένος επί 17 μήνες στη Β.Κορέα 

Από «άγνωστο τραύμα» πέθανε ο φοιτητής που ήταν φυλακισμένος επί 17 μήνες στη Β.Κορέα 

«Δεν θα μάθουμε ποτέ τι συνέβη», είπε ο ιατροδικαστής που εξέτασε μόνο εξωτερικά τον φοιτητή Όττο Βάρμπιερ ο οποίος γύρισε σε κώμα από την Βόρεια Κορέα οπου ήταν φυλακισμένος για 17 μήνες…

Είχε σημάδια σε όλο του το σώμα, αλλά δεν φαινόταν να έχει σπασμένα κόκαλα, είπε ο δρ Σαμάρκο, που όμως εξέτασε το πτώμα μόνο εξωτερικά, καθώς η οικογένεια δεν επιθυμούσε να γίνει νεκροψία

Συνέντευξη τύπου για τα πορίσματά του σχετικά με τον θάνατο του Ότο Βάρμπιερ, του αμερικανού φοιτητή που γύρισε στις ΗΠΑ σε κώμα μετά από 17 μήνες φυλακής στην Βόρεια Κορέα, παραχώρησε ο ιατροδικαστής της πολιτείας του Οχάιο που εξέτασε το πτώμα του.

Ο 22χρονος φοιτητής κατέληξε στις 19 Ιουνίου, λόγω ενός «άγνωστου τραυματισμού» που προκλήθηκε πριν από περισσότερο από ένα χρόνο από το θάνατό του, δήλωσε ο δρ Λάκσμι Σαμάρκο. «Δεν ξέρουμε τι του συνέβη και αυτή είναι η ουσία», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με την επίσημη αιτία θανάτου, ο Όττο Βάρμπιερ πέθανε γιατί ο εγκέφαλός του δεχόταν ελάχιστο αίμα και οξυγόνο.
Το συμπέρασμα του ιατροδικαστή προέκυψε μόνο από εξωτερική εξέταση του πτώματος καθώς δεν διεξήχθη πλήρης νεκροψία, λόγω της άρνησης της οικογένειάς του.

Η επίσημη εξήγηση της κατάστασής του από την Βόρεια Κορέα ήταν ότι έπασχε από σπάνια περίπτωση δηλητηρίασης για την αντιμετώπιση της οποίας του χορηγήθηκε υπνωτικό χάπι που τον έριξε σε κώμα, ενώ αρνούνται κατηγορηματικά ότι υπέστη οποιοδήποτε βασανισμό.

Ο Ότο Βάρμπιερ βρισκόταν στην Βόρεια Κορέα για ταξίδι αναψυχής, όταν συνελήφθη από το καθεστώς με την κατηγορία ότι έκλεψε αφίσα του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν. Αφού εξαναγκάστηκε σε ον κάμερα ομολογία, κατά την οποία μάλιστα ξέσπασε σε λυγμούς, καταδικάστηκε σε 15 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας. Οι δικοί του έμαθαν ξανά νέα του μετά από 15 μήνες σχεδόν, όταν ανακοινώθηκε ότι επιστρέφει στις ΗΠΑ σε κώμα. Κατέληξε έξι μέρες μετά τον επαναπατρισμό του, στις 19 Ιουνίου 2017.

Για πρώτη φορά την Τρίτη το βράδυ, οι γονείς του μίλησαν για το πώς αντίκρισαν τον γιο τους σε τηλεοπτική εκπομπή, για την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σχολίασε: «Πολύ καλή συνέντευξη στο Fox από τους γονείς του Ότο Βάρμπιερ, 1994 – 2017. Ο Ότο βασανίστηκε πέρα από κάθε λογική από την Βόρεια Κορέα».

Ο ιατροδικαστής, σχολιάζοντας την συνέντευξη του πατέρα του φοιτητή, όπου είπε πως είχε την εντύπωση ότι κάποιος του είχε βγάλει τα δόντια και τα είχε ξαναβάλει στη θέση τους, δήλωσε πως δεν υπήρξε ένδειξη τραυματισμού στα δόντια ή κάποια άλλη ένδειξη κατάγματος σε κόκαλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αναφορά του ιατροδικαστή πάντως επισημαίνει πως στο σώμα του Βάρμπιερ εντοπίστηκαν πολλά σημάδια διαφόρων μεγεθών, μεταξύ των οποίων και ένα μεγάλο στο δεξί του πόδι, μεγέθους 11×4 εκατοστών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.