ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αίγυπτος: Βάζει «φραγμό» στην προώθηση των ομοφυλοφιλικών μορφωμάτων

Αίγυπτος: Βάζει «φραγμό» στην προώθηση των ομοφυλοφιλικών μορφωμάτων

Οι αιγυπτιακές Αρχές προχώρησαν στην σύλληψη 22 ατόμων τις τελευταίες 4 ημέρες. Οι συλλήψεις εντάσσονται σε εκστρατεία κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία. Τριάντα δυο άντρες και μία γυναίκα κρατούνται από τον περασμένο μήνα που σημαίες με το ουράνιο τόξο κυμάτισαν σε μια συναυλία ποπ μουσικής στο Κάιρο.

Πρωκτικές εξετάσεις έγιναν σε πέντε από τους συλληφθέντες.

Ο κυματισμός των σημαιών προκάλεσε το κοινό και προξένησε την επέμβαση του εισαγγελέα που διέταξε έρευνες. Η ομοφυλοφιλία δεν θεωρείται έγκλημα ρητά βάσει του αιγυπτιακού νόμου.

Ωστόσο, οι Αρχές συχνά συλλαμβάνουν άτομα ύποπτα για συμμετοχή σε συναινετική ομοφυλοφιλική συμπεριφορά με την κατηγορία της «αταξίας», «ανηθικότητας» ή «βλασφημίας». Η ύψωση της σημαίας του ουράνιου τόξου σε μια συναυλία από την λιβανέζικη μπάντα «Λέιλα» της οποίας ο κεντρικός τραγουδιστής είναι δηλωμένα ομοφυλόφιλος, στις 22 Σεπτεμβρίου ήταν μια σπάνια δημόσια επίδειξη υποστήριξης στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας σε μια συντηρητική μουσουλμανική χώρα.

Τρεις ημέρες μετά το γεγονός αυτό και αφού οι εικόνες κυκλοφόρησαν στα social media, ο εισαγγελέας Ναμπίλ Σαντέκ διέταξε την κρατική ασφάλεια να ερευνήσει το «περιστατικό» που «υποκίνησε την ομοφυλοφιλία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την Κυριακή έξι άντρες κατηγορήθηκαν για συνέργεια στην ύψωση των σημαιών και παραπέμφθηκαν σε δίκη μαζί με άλλα 10 άτομα που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με μια τοπική οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η απόφαση της δίκης αναμένεται στις 29 Οκτωβρίου. Μια γυναίκα ύποπτη για την ύψωση της σημαίας του ουράνιου τόξου στην συναυλία επίσης κατηγορήθηκε για την «προώθηση σεξουαλικής απόκλισης» και της «συνήθους ακολασίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.