ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νοσηλευτές: Ζητούν διευκρινίσεις από το Υπουργείο Υγείας

Νοσηλευτές: Ζητούν διευκρινίσεις από το Υπουργείο Υγείας

«Με έκπληξη και ανησυχία, το σύνολο των νοσηλευτών της χώρας, πληροφορήθηκε από ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, ότι το επίμαχο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που ετέθη σε διαβούλευση με τον τίτλο “Ρυθμίσεις για την ΕΝΕ και τον νοσηλευτικό κλάδο”, φαίνεται να συντάχθηκε κατά το μήνα Αύγουστο από τον πρόεδρο του ΕΣΑΝ κ. Τζιάλλα και υιοθετήθηκε χωρίς καμία ουσιαστική αλλαγή» καταγγέλλει το ΔΣ της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) και ζητεί διευκρινίσεις από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Το ΔΣ επικαλείται σχετικό φωτογραφικό ντοκουμέντο με το ηλεκτρονικό του ίχνος του συντάκτη του εγγράφου, όπου φαίνεται καθαρά το όνομα.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωση της η ΕΝΕ, ο τρόπος κατάρτισης του νομοσχεδίου συνιστά παράβαση του κανονισμού της λειτουργίας των συλλογικών οργάνων, μιας και ουδέποτε υπήρξε τέτοιο θέμα στην ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων του ΕΣΑΝ όπως προκύπτει από τα δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου πρακτικά, ούτε βέβαια και θα μπορούσε να υπάρξει, μιας και πουθενά στη σχετική Υπουργική Απόφαση της λειτουργίας του Συμβουλίου τούτου δεν αναφέρεται ως αρμοδιότητα η συγγραφή και διακίνηση νομοσχεδίων…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταλήγοντας η ΕΝΕ ζητεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να τοποθετηθεί επί της υπόθεσης, δεδομένου πως «γεννά πάμπολλα εύλογα ερωτηματικά, αλλά και ανησυχίες στους νοσηλευτές, για τις σκοπιμότητες που εκκολάπτονται εκτός των θεσμικών οργάνων του Υπουργείου Υγείας και μετουσιώνονται σε σχέδιο νόμου παίρνοντας το δρόμο για τη Βουλή των Ελλήνων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.