ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κατάθεση πρότασης της ΕΔΕ προς το Σ.Κοντονή για αλλαγές στη «δικαστική διαμεσολάβηση»

Κατάθεση πρότασης της ΕΔΕ προς το Σ.Κοντονή για αλλαγές στη «δικαστική διαμεσολάβηση»

Στα χέρια τόσο του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή όσο και του προέδρου του Αρείου Πάγου Βασίλη Πέππα, είναι η μελέτη και η πρόταση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) για νομοθετική τροποποίηση των διατάξεων σχετικά με την δικαστική μεσολάβηση.

Ολοκληρώθηκε και κατατέθηκε η εν λόγω μελέτη και όπως αναφέρει η ΕΔΕ τα πλεονεκτήματα της προτεινόμενης διαδικασίας είναι προφανή καθώς θα δοθεί η δυνατότητα αποσυμφόρησης από μεγάλο αριθμό εκκρεμών υποθέσεων ενώπιον των δικαστηρίων και μείωσης του αριθμού των εκδικαζόμενων υποθέσεων στο μέλλον και μάλιστα με διαδικασία συναινετική από τα αντίδικα μέρη

Η δικαστική μεσολάβηση ως εναλλακτικός τρόπος επίλυσης των διαφορών, σημειώνει η Ένωση, «λειτουργεί επιβοηθητικά στην κύρια μορφή απονομής Δικαιοσύνης από το κράτος».

Συνεπώς, συνεχίζει η Ένωση, «πρωταρχικό μέλημα της Πολιτείας θα πρέπει να είναι η ενίσχυση του δικαστικού συστήματος με αύξηση των αναγκαίων οργανικών θέσεων δικαστών και εισαγγελέων, στελέχωση των γραμματειών, ολοκλήρωση αναγκαίων τομών όπως η εξαγγελθείσα σύσταση δικαστικής αστυνομίας, αύξηση των κονδυλίων για υλικοτεχνικές υποδομές, απλοποίηση των διαδικασιών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιτροπή η οποία συστήθηκε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕ αποτελείτο από τον Α΄ αντιπρόεδρο της Ένωσης Παναγιώτη Λυμπερόπουλο, ως πρόεδρο αυτής και τα μέλη του Δ.Σ. Βαρβάρα Πάπαρη και Χαράλαμπου Σεβαστίδη, καθώς και της Ιωάννας Στρατσιάνη, όπως και του δικηγόρου Νικόλαου Σαμαρά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.