ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Υπόθεση 32χρονης εφοριακού: Γροθιές στο πρόσωπο πριν ξεψυχήσει από τις μαχαιριές (βίντεο)

Υπόθεση 32χρονης εφοριακού: Γροθιές στο πρόσωπο πριν ξεψυχήσει από τις μαχαιριές (βίντεο)

Για άλλη μια φορά η υπόθεση της άγριας δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη, στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, το απόγευμα της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου, έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

Από τότε, οι έρευνες των Αρχών είναι εντατικές, αλλά ακόμη δίχως αποτέλεσμα. Ο δολοφόνος (ή η δολοφόνος της) δεν έχει ακόμη εντοπιστεί και η οικογένεια δεν μπορεί να βρει γαλήνη.

Ωστόσο η νέα εξέλιξη έχει να κάνει με τις στιγμές πριν τον μαρτυρικό της θάνατο. Όπως τόνισε ο δικηγόρος του πατέρα της, Απόστολος Λύτρας, σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο φονιάς γρονθοκόπησε άγρια στο πρόσωπο την Δώρα Ζέμπερη! Άγνωστο παραμένει αν αυτό έγινε πριν της καταφέρει τις 14 μαχαιριές…

Ράκος ο πατέρας της

Η αγριότητα του εγκλήματος, οι δημόσιες «έριδες» μεταξύ των μελών της οικογένειας, αλλά φυσικά και το γεγονός πως το στυγερό έγκλημα δεν έχει ακόμη εξιχνιαστεί, έχουν μετατρέψει την υπόθεση σε μια από τις πιο «δημοφιλείς» δημοσιογραφικά.

Οι αναφορές και οι νέες πληροφορίες είναι πια καθημερινότητα, ωστόσο το σημαντικό είναι ένα: Να βρεθεί ο άνθρωπος που τόσο βίαια αφαίρεσε μια ανθρώπινη ζωή…

Η οικογένεια της 32χρονης ζει τον δικό της Γολγοθά. Η Δώρα Ζέμπερη «έφυγε» τόσο ξαφνικά και όπως είναι λογικό οι συγγενείς αναζητούν απαντήσεις.

Ο πατέρας της εφοριακού, Κώστας Ζέμπερης, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή και τα λόγια του συγκλονίζουν: «Εγώ έχασα το παιδάκι μου και είμαι τρελαμένος. Όσο περνάνε οι μέρες και δεν βρίσκουμε τον… τόσο τρελαίνομαι. Είμαι σαν λαβωμένο λιοντάρι. Έχω να κοιμηθώ μια βδομάδα και να φάω μια βδομάδα. Με ηρεμιστικά είμαι».

«Ο χρόνος έχει σταματήσει, οι μέρες έχουν σταματήσει. Το μυαλό μου είναι δίπλα στο κεφαλάκι του παιδιού. Μέσα εκεί που είναι στο χώμα«, συνεχίζει…

Στην συνέχεια ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη ρωτήθηκε για το ταξί του. Αλλά και το τι δείχνει το gps. Ο ίδιος τόνισε: «Τα πάντα! Την αλήθεια που είπα. Σας είπα! Δείχνει μόνο αλήθεια. Αυτό δεν αφήνει ούτε μέτρο. Ό, τι είπα ακριβώς, είχα δώσει κατάθεση αυτό, έτσι και το μηχάνημα».

«Το μυαλό μου πάει στην δουλειά της»

Ο Κώστας Ζέμπερης ρωτήθηκε για το πού πάει το μυαλό του. Η δουλειά που έκανε η Δώρα Ζέμπερη, είναι σύμφωνα με τον ίδιο η «λύση». Συγκεκριμένα τόνισε: «Στη δουλειά της πάει εμένα το μυαλό μου. Το πατρικό ένστικτο στη δουλειά της».

Αμέσως μετά κλήθηκε να σχολιάσει όσα γράφονται για εκείνον στο διαδίκτυο. Ο άνθρωπος που έφερε στον κόσμο την Δώρα Ζέμπερη τόνισε: «Μην πιστεύετε αυτές τις αηδίες. Εγώ έχω αγωνιστεί πολύ στη ζωή μου.

Έχω δουλέψει πάρα πολύ στη ζωή μου. Είμαι τίμιο παιδί και φιλότιμο παιδί. Να σου δώσω τη ζωή μου. Εγώ, η Δώρα ήταν το καμάρι μου από τα τέσσερα. Και τα τέσσερα τα καμάρωνα, αλλά η Δώρα είχε το όνομα της μητέρας μου. Της είχα αδυναμία και ήταν το καμάρι μου, αν καταλαβαίνετε τι σας λέω».

Όσο για το μήνυμά του σε όσους τον κατηγόρησαν; Ξεκάθαρο: «Τι να ασχοληθώ με σκουπίδια; Τους θεωρώ σκουπίδια. Τους θεωρώ σκουπίδια, τι να ασχοληθώ; Γιατί εμένα μπορεί να με λιντσάρανε. Και χωρίς να έχω καμία ανάμειξη με το παιδί. Το παιδί εγώ το λάτρευα. Μπορεί να με λιντσάρανε να με σκοτώνανε τζάμπα τον άνθρωπο».

Τέλος, ο Κώστας Ζέμπερης απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι, να μιλήσει για να βρεθεί ο άνθρωπος που δολοφόνησε την Δώρα Ζέμπερη: «Τους παρακαλώ, πέφτω στα πόδια τους. Τους ικετεύω, γονατίζω μπροστά τους. Όποιος είδε κάτι να το πει και να μην φοβάται. Εγώ θα τον φυλάω μέρα νύχτα. Είμαι ένα λιοντάρι λαβωμένο, να τον βρούνε για να επιτεθώ κατευθείαν. Ορκίστηκα στον τάφο του παιδιού ότι θα τον σκοτώσω και θα τον σκοτώσω. Δεν υπάρχει περίπτωση. Εγώ ήδη σκοτωμένος είμαι. Η ζωή μου έχει σταματήσει. Δεν φοβάμαι τη φυλακή, δεν φοβάμαι τίποτα, γιατί έχω δίκιο στο δίκιο μου. Να μου φέρει το παιδί πίσω».

«Η Δώρα Ζέμπερη δούλευε στις λαϊκές για να βοηθήσει στο σπίτι»

Σε τηλεοπτική μίλησε και ο θείος της 32χρονης εφοριακού. Και αποκάλυψε πώς η Δώρα Ζέμπερη βοηθούσε όπως μπορούσε την οικογένειά της, η οποία αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Πριν η ανηψιά μου πάει στην εφορία για δουλειά, είχαν τρομερό οικονομικό πρόβλημα. Αναγκαζόταν όταν είχε χρόνο από το πανεπιστήμιο, να πηγαίνει να δουλεύει στις λαϊκές. Να καθαρίζει ψάρια για να παίρνει αυτά τα λίγα που της δίνανε. Να τα προσφέρει στο σπίτι για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν σε όλα τα οικονομικά προβλήματα που υπήρχαν.

Το καλοκαίρι, στα πανηγύρια πήγαινε και πούλαγε νερό παγωμένο και λουλούδια. Να προσφέρει ό, τι μπορούσε να βγάλει για να καλύψουν τα έξοδα στο σπίτι. Διότι βοήθεια δεν υπήρχε από κανέναν. Ήταν αγωνίστρια, ήταν ένα εξαίρετο κορίτσι. Ένα ανεπανάληπτο κορίτσι, δεν ξέρω αν υπάρχει δεύτερο. Επειδή το έχω ζήσει από κοντά. Έκανε τεραστιο αγώνα. Αυτή ήταν ο πατέρας στο σπίτι…».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.