Οργισμένη αντίδραση του Άκη Τσοχατζόπουλου έναντι της έδρας του δικαστηρίου

Οργισμένη αντίδραση του Άκη Τσοχατζόπουλου έναντι της έδρας του δικαστηρίου

Η παραμονή του πρώην υπουργού Άμυνας, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου στη φυλακή δεν φαίνεται να τον συνέτισε, μιας και λίγο διάστημα μετά την αποφυλάκισή του, προκαλεί με ύβρεις την έδρα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, έπειτα από πρόταση της εισαγγελέως της έδρας για τη μη αναγνώριση ελαφρυντικών για τον ίδιο και το συνεργάτη του Ιωάννη Σμπώκο, σε σχέση με την υπόθεση των εξοπλιστικών και τις… μίζες.

Αντίθετα, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους υπόλοιπους 14 κατηγορουμένους στην υπόθεση, πρόταση που αν υιοθετηθεί από το δικαστήριο οι κατηγορούμενοι ενδέχεται να έχουν πιο ήπιες ποινές.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας ανέφερε για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Γιάννη Σμπώκο, ότι στην περίπτωση τους δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την αναγνώριση των ελαφρυντικών του προτέρου εντίμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Μάλιστα, η εισαγγελική πρόταση για την μη αναγνώριση ελαφρυντικού αλλά και η αποστροφή του λόγου του αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας Σταμάτη Δασκαλόπουλου σύμφωνα με την οποία ο Α. Τσοχατζόπουλος κατά τη διάρκεια της θητείας του μεθόδευσε την δημιουργία της υποδομής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση του πρώην υπουργού.

Φανερά εξοργισμένος ο Άκης Τσοχατζόπουλος είπε απευθυνόμενος προς την έδρα: «Εδώ ακούσαμε μυθεύματα, που τα βρήκατε αυτά; Είναι δικαστήριο εδώ δεν μπορούν να λέγονται αυτά. Αυτά είναι μυθεύματα, από που και ως που; Ντροπή σου!».

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας με την πρότασή της προς το δικαστήριο ζήτησε να αναγνωριστεί και στους 14 πρωτοδίκως καταδικασθέντες, συμπεριλαμβανομένων της Βίκυς Σταμάτη και της Αρετής Τσοχατζοπούλου το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Ακόμη, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε για πέντε εμπλεκόμενους στην υπόθεση οι οποίοι καταδικάστηκαν χωρίς την επιβαρυντική περίσταση της κατ’ επάγγελμα τέλεσης του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, επιπλέον την αναγνώριση και του ελαφρυντικού του προτέρου έντιμου βίου. Πρόκειται για τους Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Παναγιώτη Σταμάτη, Νίκο Καρατζα, Νίκο Γεωργουλάκη και Γιώργο Κωνσταντάτο.

Τέλος, για τον Νίκο Ζήγρα, η εισαγγελέας ανέφερε ότι πρέπει να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, σημειώνοντας πως είναι ο μόνος εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση που ομολόγησε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δίκη συνεχίζεται με τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.