Σοκάρουν οι μαρτυρίες των γυναικών που βίασε ο Αλβανός δολοφόνος του Μ. Ζαφειρόπουλου: «Ή θα κάτσεις ή θα σε σκοτώσω»

Σοκάρουν οι μαρτυρίες των γυναικών που βίασε ο Αλβανός δολοφόνος του Μ. Ζαφειρόπουλου: «Ή θα κάτσεις ή θα σε σκοτώσω»

Σοκ προκαλούν οι καταθέσεις εις βάρος του Αλβανού δολοφόνου του γνωστού δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου από τις γυναίκες που έπεσαν θύματα των αρρωστημένων του ορέξεων.

Ήταν Ιανουάριος του 2007, οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν οκτώ ακριβώς και ο δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, προσέγγιζε το πρώτο θύμα του.

Μία 18χρονη τότε κοπέλα θα ζούσε εφιαλτικές στιγμές στα χέρια του 32χρονου Αλβανού που δολοφόνησε στις 12 Οκτωβρίου 2017 τον άτυχο ποινικολόγο μέσα στο δικηγορικό του γραφείου επί της οδού Ασκληπιού 154.

Ο Μikela Brahimas, μαζί με τους συνεργούς του, προσεγγίζει το σταθμευμένο μαύρο τζιπ, στο οποίο επέβαινε η άτυχη κοπέλα με τον σύντροφό της, στη Γλύφα Χαλκίδας.

Ζητά από το ζευγάρι χρήματα και στη συνέχεια αποβιβάζει, με τη βοήθεια των συνεργών του και ασκώντας βία, τον σύντροφο της 18χρονης τότε κοπέλας. Στη θέση του οδηγού επιβιβάζεται ο αδίστακτος Αλβανός. Βάζει μπροστά τη σβησμένη μηχανή του αυτοκινήτου, οδηγεί για λίγα λεπτά και παρκάρει το αυτοκίνητο σε άλλο σημείο.

«Με ρωτούσε πόσο χρονών είμαι, αν έχω σχέσεις, είπα ότι είμαι παρθένα. Άρχισε να μιλά χυδαία: “θα σου δείξω πώς είναι”. Ήρθε πίσω, πανικοβλήθηκα, έκλαιγα. Σήκωσε το χέρι του, είπε: “σκάσε μωρή π…”. Για να μας αφήσει να φύγουμε έκανα ό,τι μου έλεγε. Μου έλεγε: “κάνε ησυχία να μη μας ακούσουν”», ανέφερε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ένα χρόνο αργότερα το θύμα του αδίστακτου Αλβανού που βιάστηκε εκείνο το βράδυ από τον ίδιο και τον συνεργό του.

Αυτή δεν ήταν όμως η τελευταία φορά που ο δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ικανοποιούσε τα βίαια ένστικτά του. Λίγους μήνες αργότερα στις 29 Νοεμβρίου 2007, δρα με παρόμοιο τρόπο.

Ήταν μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα, όταν ο 32χρονος, μαζί με τον συνεργό του, προσεγγίζουν ένα σταθμευμένο Mazda στο Άλσος Βεΐκου, μέσα στο οποίο βρισκόταν ένα ζευγάρι.

Αφού σπάνε με μία πέτρα το τζάμι του συνοδηγού αποβιβάζουν με τη βία τον σύντροφο μιας 19χρονης τότε κοπέλας. Στη συνέχεια οι δύο άντρες μπαίνουν στο όχημα και κατευθύνονται μέσω της Ν.Ε.Ο Αθηνών – Λαμίας σε ερημική τοποθεσία.

Απειλώντας ότι θα της αφαιρέσει τη ζωή ο 32χρονος Αλβανός βιάζει τη νεαρή κοπέλα.

«’Η θα κάτσεις ή θα σε σκοτώσω, δε θα σε πάω ποτέ σπίτι ή θα κάνει αυτός που σου λέω ή τέλος», φέρεται να της είχε πει τότε ο αδίστακτος Αλβανός σύμφωνα με τα όσα έχει καταθέσει το θύμα του.

Στη συνέχεια βάζει μπροστά τη μηχανή του αυτοκινήτου και κατευθύνεται στον σταθμό του ΟΣΕ στην Οινόη όπου αφήνει ελεύθερη την 19χρονη.

Βίασε δύο γυναίκες όμως βγήκε από τη φυλακή

Ο 32χρονος Αλβανός, καταδικάζεται σε 25 χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση για ληστείες και για τις δύο υποθέσεις βιασμού.

Το 2015 έχοντας εκτίσει το ένα τρίτο της ποινής του αποφυλακίζεται κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου και κυκλοφορεί και πάλι ελεύθερος.

Σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή φεύγει από την Ελλάδα και επιστρέφει πίσω στην Αλβανία, όμως δεν παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο 32χρονος δολοφόνος, ξαναμπαίνει παράνομα στη χώρα και συνεχίζει τη δράση του.

Πέφτει και πάλι στα χέρια της αστυνομίας: συλλαμβάνεται για 12 κλοπές και σχηματίζεται σε βάρος του δικογραφία. Σύμφωνα με τον τότε συνήγορό του Γιάννη Γλύκα, ο 32χρονος αθωώνεται για τις εννέα από αυτές αλλά καταδικάζεται σε φυλάκιση για τις υπόλοιπες τρεις.

Εκτίει την ποινή του στις φυλακές Κασσάνδρας όμως παρά παρά το βεβαρημένο παρελθόν του, παίρνει ολιγοήμερη άδεια αλλά δεν επιστρέφει ποτέ στο σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης.

Στις 12 Οκτωβρίου, μαζί με ένα ακόμη άτομο που αναζητείται και οι αστυνομικοί γνωρίζουν την ταυτότητά του, κλείνει το μοιραίο ραντεβού με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και τον δολοφονεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σοκαρισμένος διαπίστωσα ότι ήταν εκείνος ο οποίος αφαίρεσε τη ζωή του εξαιρετικού συναδέλφου και φίλου μου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Προφανώς δεν συνεχίζω να είμαι δικηγόρος του παρότι μου ζητήθηκε και δεν πρόκειται να είμαι και στο μέλλον», τόνισε o δικηγόρος Γιάννης Γλύκας, ο οποίος είχε αναλάβει όλες τις υποθέσεις του 32χρονου στο παρελθόν αλλά μετά τη στυγερή δολοφονία του ποινικολόγου δεν επιθυμεί πλέον την υπεράσπισή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.