ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τι λέει ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που έμενε ο τοξικομανής δολοφόνος της 32χρονης Δώρας (φωτό, βίντεο)

Τι λέει ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που έμενε ο τοξικομανής δολοφόνος της 32χρονης Δώρας (φωτό, βίντεο)

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος όπου φιλοξενούνταν ο 58χρονος στυγερός δολοφόνος της νεαρής εφοριακού Δώρας Ζέμπερη υποστηρίζει ότι δεν τον είχε δει ποτέ.

«Ο ενοικιαστής μου φιλοξενούσε το δολοφόνο της Δώρας. Και να τον είχα δει το δολοφόνο να μπαινοβγαίνει στην πολυκατοικία, ειλικρινά δεν το θυμάμαι αυτό γιατί δεν είχα δώσει ποτέ σημασία. Εκτός από τον ενοικιαστή μου, ο οποίος έχει το τηλέφωνό του κλειστό από το Σάββατο και τον ψάχνω, τον δολοφόνο δεν τον γνώριζα καθόλου», δηλώνει ο κ. Κατσίμπας.

«Άλλωστε δεν μου είχε πει ποτέ ο ενοικιαστής μου ότι φιλοξενεί κάποιο άλλο άτομο μέσα στο διαμέρισμα. Κάποιες φορές ο καπνός που κάπνιζε είχε μια άσχημη μυρωδιά αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μπορεί να έπαιρναν ναρκωτικές ουσίες», προσθέτει.

Το διαμέρισμα όπου διέμενε ο 58χρονος:

Ακούστε τις δηλώσεις του Θανάση Κατσίμπα:

Τα καντήλια, οι ματωμένες χαρτοπετσέτες και η μοιραία διαδρομή

Νέες συγκλονιστικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την ειδεχθή δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη με 14 μαχαιριές από το χέρι του 58χρονου τοξικομανή για λίγα μόλις ευρώ, στο Β’ Νεκροταφείο..

Ο 58χρονος πήγαινε συχνά στο νεκροταφείο, από όπου έκλεβε καντήλια και άλλα αντικείμενα και στη συνέχεια τα πουλούσε, προκειμένου να βγάλει κάποια λίγα χρήματα. Την ημέρα της δολοφονίας πήγε πάλι στο νεκροταφείο για τον ίδιο λόγο.

Εκεί εντόπισε την τσάντα της άτυχης Δώρας, η οποία την είχε αφήσει στο έδαφος.

Την ώρα που άρπαξε την τσάντα, η εφοριακός αντιστάθηκε και ο δράστης κατελήφθη από αμόκ, μαχαιρώνοντάς της 14 φορές.

Μετά το φόνο, ο 58χρονος έφυγε από το νεκροταφείο πηδώντας τη μάντρα και στα 100 μέτρα από το χώρο πέταξε δύο ματωμένες χαρτοπετσέτες, από τις οποίες οι αστυνομικοί συνέλεξαν το γενετικό υλικό.

Στη συνέχεια, προχωρώντας λίγα μέτρα ακόμη, πέταξε σε δεύτερο κάδο το μαχαίρι του εγκλήματος, ενώ σε άλλο κάδο τη ματωμένη μπλούζα του. Διασχίζοντας τον δρόμο, σε έναν ακόμη κάδο άφησε έξω από αυτόν την τσάντα του θύματος.

Επιβιβάστηκε σε λεωφορείο και κατέβηκε στην περιοχή του Πολυτεχνείου, όπου πούλησε το κλεμμένο κινητό έναντι 20 ευρώ και εν συνεχεία πήγε σπίτι του και κοιμήθηκε. Την επόμενη ημέρα ξαναπήγε στο σημείο, όπου είχε αφήσει την τσάντα, την πήρε και την έκαψε.

Πως έφτασαν στα ίχνη του

Οι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ δεν είχαν κάποια φωτογραφία του δράστη, ωστόσο το στίγμα που έδωσε το κινητό από την ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας είχε ως αποτέλεσμα να στηθεί ο κλοιός γύρω από τον ύποπτο. Δημιούργησαν μία λίστα με καταστήματα, όπου γίνονται ανάλογες αγοραπωλησίες, και από αυτά είχαν ορισμένους υπόπτους. Σε ένα από αυτά ο δράστης είχε καταγραφεί από κάμερα και οι αστυνομικοί μέσα από το βίντεο τράβηξαν φωτογραφία του 58χρονου.

Ο 58χρονος συνελήφθη στη συμβολή των οδών Κύκνων και Τανάγρας στο Γαλάτσι, κοντά στο σπίτι όπου διέμενε η 32χρονη.

Ήταν χωρισμένος με μία κόρη, την οποία δεν έβλεπε, ήταν σεσημασμένος για κλοπές αυτοκινήτου, ενώ είχε συλληφθεί και μάλιστα για δεύτερη φορά στη ζωή του το 2011 με 37,5 κιλά χασίς στην κατοχή του.

Η σύλληψη είχε γίνει σε περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής και ο άντρας καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση. Ωστόσο τον Μάιο του 2017 αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου.

Βίαιος άνθρωπος που ζούσε στην παρανομία

Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τον 58χρονο δράστη, πρόκειται για έναν άνθρωπο βίαιο που ζούσε μέσα στην παρανομία και το έγκλημα και ο οποίος έχει κάνει ξανά φυλακή δύο φορές για υποθέσεις που αφορούν ναρκωτικά.

Ο 58χρονος δολοφόνος είναι γνωστός στην γειτονιά του ως ο «Κωλαράκιας», ενώ μένει στο πατρικό του πατέρα του από τότε που αποφυλακίστηκε. Είναι πατέρας ενός παιδιού, το οποίο δεν βλέπει, καθώς εγκατέλειψε την γυναίκα του εδώ και χρόνια, ενώ χόμπι του είναι το ψάρεμα, αφού όσο ζούσε και ο πατέρας του είχε μια βάρκα. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες πριν από τρεις μέρες είχε επισκεφτεί το κατάστημα με είδη αλιείας της γειτονιάς του προκειμένου να αγοράσει κάτι αγκίστρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μια εβδομάδα, γείτονες του τον είδαν να πουλάει κάλτσες και φανελάκια του σε περαστικούς στη γειτονιά, λέγοντας: «Τα πουλάω γιατί βγήκα για να βοηθήσω».

Ο κατά ομολογία του δολοφόνος της 32χρονης Δώρας ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή το πρωί.

Χθες δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει καρέ καρέ τη σύλληψη του 58χρονου. Στο βίντεο που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR ο σεσημασμένος 58χρονος που σκότωσε με 14 μαχαιριές την άτυχη 32χρονη, φαίνεται να περπατά αμέριμνος σε γειτονιά του Γαλατσίου.

Τη στιγμή εκείνη τον πλησιάζουν πέντε αστυνομικοί, οι οποίοι τον αιφνιδιάζουν, τον ρίχνουν στο έδαφος και τον ακινητοποιούν. Στη συνέχεια του περνούν χειροπέδες και τον βάζουν στο αυτοκίνητο της ασφάλειας που ήδη έχει φθάσει στο σημείο.

Η σύλληψη του 58χρονου έγινε στη συμβολή των οδών Κύκνων και Τανάγρας στο Γαλάτσι, λίγα μόλις μέτρα από την οδό Αετοράχης, όπου βρίσκεται το σπίτι της 32χρονης εφοριακού.

Τα ίχνη του δολοφόνου πρόδωσε τόσο το στίγμα του κινητού, το οποίο δεν είχε απενεργοποιήσει, όσο και οι πληροφορίες που έδωσε στους αστυνομικούς ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, στο οποίο πουλήθηκε το τηλέφωνο της άτυχης κοπέλας.

Με τις εικόνες από τις κάμερες και τα στοιχεία από την ημέρα και την ώρα που βρέθηκε στα πέριξ της Ομόνοιας για να πουλήσει το κινητό οι αστυνομικοί κατάφεραν να αποσπάσουν πληροφορίες για το ποιος μπορεί να είναι. Οι πληροφορίες του ιδιοκτήτη του καταστήματος ήταν αυτές που οδήγησαν στα ίχνη του δολοφόνου.

Τα λάθη

Ο 58χρονος συνέχισε να περπατά για αρκετή ώρα, ώσπου βγήκε στη Λεωφόρο Ηρακλείου. Και συνέχισε με τα πόδια. Σε κάποιο σημείο, αποφάσισε να μπει σε λεωφορείο, με το οποίο έφτασε έως την Ομόνοια.

Εκεί, έναντι 20 ευρώ, πούλησε το κινητό. Ο δράστης απενεργοποίησε το κινητό όταν έκλεισε τη συμφωνία με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Πήρε 20 ευρώ και του το παρέδωσε. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος λίγες ώρες αργότερα άνοιξε ξανά το κινητό για να τοποθετήσει νέα κάρτα sim.

Τότε οι αστυνομικοί εντόπισαν και πάλι την IP του κινητού της Δώρας Ζέμπερη. Εκεί ξεκίνησε μια νέα μεγάλη επιχείρηση. Με φορητή συσκευή εξειδικευμένοι αστυνομικοί άρχισαν να κινούνται στα «ύποπτα» στενά πέριξ της Ομόνοιας.

Δεν άργησαν να φτάσουν στη συμβολή των οδών Μενάνδρου και Γερανίου. Εκεί το σήμα του κινητού έγινε έντονο. Μπήκαν στο κατάστημα κινητών και έδειξαν στον ιδιοκτήτη μια φωτογραφία, ένα καρέ από τις κάμερες που είχαν καταγράψει τον δράστη.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος τον αναγνώρισε, τους παρέδωσε το κινητό και κυρίως το υλικό από την κάμερα ασφαλείας του καταστήματος που είχε καταγράψει «καθαρά» τον δράστη.

Μέχρι να καταλήξουν στον δράστη οι αστυνομικοί, εξέτασαν συνολικά περισσότερους από 300 ανθρώπους. Αποκλείοντας υπόπτους, κατέληξαν σε μια μικρή ομάδα, μέσα στην οποία ήταν και ο άνθρωπος που κατακρεούργησε τη Δώρα Ζέμπερη.

Το πρωί της 7ης Νοεμβρίου, η αστυνομία κατέληξε οριστικά στο ποιος ήταν ο δράστης του άγριου εγκλήματος. Και όπως προέκυψε ήταν… παλιός «γνώριμος», αφού είχε απασχολήσει τις αρχές για κλοπές και νακρωτικά.

Έπεσε για ύπνο και μετά… ξύρισε το κεφάλι του

Όταν ο 58χρονος πούλησε το κινητό της Δώρας Ζέμπερη, είχε τα χρήματα που ήθελε για να αγοράσει τη δόση του. Και αφού το έκανε, πήγε στο σπίτι όπου φιλοξενούνταν τους τελευταίους δυο μήνες και έπεσε για ύπνο!

Όταν την επόμενη μέρα κατάλαβε τι είχε κάνει, όχι μόνο δεν του πέρασε από το μυαλό να παραδοθεί αλλά αποφάσισε να ξυρίσει το κεφάλι του. Στόχος του, να μην αναγνωρίζεται και έτσι να μπορέσει ακόμη και να επιστρέψει στο Β’ νεκροταφείο για νέες κλοπές μεταλλικών αντικειμένων και όχι μόνο!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.