ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

23 νεκροί στην Μάνδρα από την θεομηνία – Κατέληξε ηλικιωμένη στο Θριάσιο (φωτό)

23 νεκροί στην Μάνδρα από την θεομηνία – Κατέληξε ηλικιωμένη στο Θριάσιο (φωτό)

(Ανανέωση 11:50) Ο αριθμός των θυμάτων της φονικής κακοκαιρίας που έπληξε την Δυτική Αττική ανέβηκε στους 23 καθώς στο Θριάσιο κατέληξε μια ηλικιωμένη γυναίκα μετά από τις πλημμύρες στην Μάνδρα.

Πρόκειται για μια 85χρονη η οποία είχε μεταφερθεί βαρύτατα τραυματισμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από την πρώτη ημέρα της τραγωδίας.

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό αναγνωρίστηκε η σορός του 22ου νεκρού, που εντοπίστηκε δίπλα στο αμαξοστάσιο Μάνδρας.

Πρόκειται για τον 70χρονο κυνηγό Χρήστο Γεωργακόπουλο που ήταν μόνιμος κάτοικος Αθήνας με καταγωγή από το Σανταμέρι Αχαΐας.

Η σορός του εντοπίστηκε γύρω στις 8 το πρωί της Δευτέρας όταν υπάλληλοι του αμαξοστασίου διαπίστωσαν μια άσχημη μυρωδιά στο χώρο. Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική άνδρες της οποίας εντόπισαν τον άτυχο 70χρονο καταπλακωμένο από λάσπη και φερτά υλικά.

——————————

Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική στον λογαριασμό της στο Twitter σήμερα το πρωί εντοπίστηκε δίπλα στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας η σορός ενός άντρα που αγνοείτο, 13 ημέρες μετά την φονική κακοκαιρία που έπληξε την Δυτική Αττική.

Ο αριθμός των νεκρών πλέον ανεβαίνει στους 22, ενώ μέχρι τώρα επισήμως η Πυροσβεστική αναζητούσε έναν 70χρονο άντρα, πρώην στρατιωτικό, που το πρωί της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου που ξέσπασε η φονική κακοκαιρία βρισκόταν στην περιοχή για κυνήγι.

Η φονική καταιγίδα που έπνιξε την Μάνδρα στις λάσπες σημειώθηκε στις 16 Νοεμβρίου νωρίς το πρωί. Μέσα σε λίγη ώρα δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμμάρους με τα νερά να παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμά τους: Αυτοκίνητα, φορτηγά, ανθρώπους. Διέλυσε σπίτια και καταστήματα.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν ανευρεθεί οι σοροί των υπολοίπων 21 ενώ οι έρευνες συνεχίζονταν για την ανεύρεση ενός ατόμου που ήταν δηλωμένος αγνοούμενος.

Ωστόσο, είχαν εκφραστεί φόβοι ότι ίσως υπάρχουν και άλλοι νεκροί, μετανάστες που εργάζονταν στην περιοχή και δεν ίσως η εξαφάνισή τους να μην είχε δηλωθεί από κάποιον.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο αν η σορός που ανευρέθει σήμερα ανήκει στον αγνοούμενο άνδρα.

1.064 από τα 1.470 κτίρια που έχουν ελεγχθεί χρήζουν αποζημίωσης

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στον δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 1.470 αυτοψίες συνολικά και τα 1.064 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 794 κατοικίες, 126 επαγγελματικούς χώρους, 8 δημόσια κτίρια και 136 αποθήκες – υπόγεια.

Σε ό,τι αφορά τον δήμο Μεγαρέων (Δ.Ε. Μεγαρέων) και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου διεξήχθησαν συνολικά 470 αυτοψίες. Τα 448 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 281 κατοικίες, 38 επαγγελματικοί χώροι, 6 δημόσια κτίρια και 123 αποθήκες-υπόγεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.