Αλλάζει ο ΚΟΚ: «Παρελθόν» η έκπτωση 50% για την πληρωμή κλήσεων εντός 10 ημερών – Παράβαση και η … «μούντζα» (βίντεο)

Αλλάζει ο ΚΟΚ: «Παρελθόν» η έκπτωση 50% για την πληρωμή κλήσεων εντός 10 ημερών – Παράβαση και η … «μούντζα» (βίντεο)

Όπως ενημέρωσε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, το απόγευμα της Παρασκευής τους επικεφαλής των Θεσμών έρχονται αλλαγές σε παραβάσεις και πρόστιμα με τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ).

Σύμφωνα με αυτές τις ρυθμίσεις για τον νέο ΚΟΚ, καταργείται η υφιστάμενη ρύθμιση για έκπτωση 50%, όταν πληρώνονται οι κλήσεις της τροχαίας εντός 10ημέρου.

Παράλληλα με τον νέο ΚΟΚ τα πρόστιμα θα κλιμακώνονται ανάλογα με το εισόδημα. Επίσης θα υπάρξει κατηγοριοποίηση των παραβάσεων ανάλογα με την επικινδυνότητα και την αντικοινωνική συμπεριφορά. Ειδική παράβαση θα είναι οι χειρονομίες (π.χ. μούντζες) από επαγγελματίες οδηγούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ρυθμίσεις αυτές δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση. Η συνάντηση Σπίρτζη – Θεσμών αφορούσε το θέμα της παραχώρησης της εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού.

Η Ενιαία Βάση Δεδομένων

Επίσης ο κ Σπίρτζης τους ενημέρωσε για την Ενιαία Βάση Δεδομένων που δημιουργείται για οχήματα με στοιχεία από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, την ΑΑΔΕ και το Υπουργείο Μεταφορών, αλλά και τη Βάση Δεδομένων για Οδηγούς, οι οποίες θα διασταυρώνονται και θα «επικοινωνούν» μεταξύ τους.

Τα ηλεκτρονικά διόδια

Επίσης, ο υπουργός διευκρίνισε ότι στις αρχές του 2019 θα ξεκινήσει σταδιακά η εφαρμογή των ηλεκτρονικών διοδίων σε όλους τους οδικούς άξονες, που θα χρεώνουν τους οδηγούς ανάλογα με τη χρήση. Ο σχετικός διαγωνισμός αναμένεται εντός του Δεκεμβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.