Μύκονος: Σε διαδικασία απορρύπανσης του ναυαγίου (φωτό)

Μύκονος: Σε διαδικασία απορρύπανσης του ναυαγίου (φωτό)

Η πορεία της διαδικασίας συζητήθηκε στη συνάντηση του δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά με τον υπουργό Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή

Στη διαδικασία απορρύπανσης της θαλάσσιας περιοχής της Μυκόνου μετά το ναυάγιο στο Τραγονήσι και τη δραματική διάσωση των 12 ναυτικών από τους βατραχανθρώπους της ΜΥΑ του Λιμενικού, βρίσκεται ο Δήμος Μυκόνου.

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά με τον υπουργό Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή και παρουσία και του Προέδρου της Δημόσιας Αρχής Λιμένων Δημοσθένη Μπακόπουλου, έγιναν συζητήσεις σχετικά με την πορεία των απαιτούμενων εργασιών.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Μυκόνου, η ασφαλιστική εταιρία του πλοίου ανέλαβε την απορρύπανση της θαλάσσιας περιοχής του ναυαγίου καθώς και την απομάκρυνση του πλοίου και του φορτίου ενώ όπως υπογραμμίζεται «Το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής βρίσκεται σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με το αρμόδιο τοπικό Λιμεναρχείο Μυκόνου, προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες, διασφαλίζοντας ότι θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος της Μυκόνου».

Το ναυάγιο στο Τραγονήσι και η επιχείρηση διάσωσης 12 αλλοδαπών ναυτικών που είχαν αποκλειστεί όταν το βράδυ της 22ας Δεκεμβρίου το φορτηγό πλοίο «LITTLE SEYMA» με σημαία Παναμά και 12 αλλοδαπούς μέλη πληρώματος προσάραξε είχε μετατραπεί σε ένα απίστευτο θρίλερ.

Οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως 10 μποφόρ που έπνεαν στο σημείο έκαναν δύσκολο το έργο των αρχών αφού δύο φορές επιχείρησαν να προσεγγίσουν ελικόπτερα Σούπερ Πούμα και του Πολεμικού Ναυτικού όμως δεν κατέστη δυνατό να πλησιάσουν τους εγκλωβισμένους ναυτικούς.

Έτσι λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της 23ης Δεκεμβρίου, απέπλευσε από τη Μύκονο αλιευτικό σκάφος που μετέφερε το στέλεχος του Λιμεναρχείου Μυκόνου υποπλοίαρχο Νικόλαο Ζυγούρη και ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων βατραχανθρώπων της Μονάδας Υποβρυχιών Αποστολών (Μ.Υ.Α) του Λιμενικού οι οποίοι πραγματοποίησαν προσέγγιση και διάσωση των δώδεκα ναυτικών.

Μάλιστα ανήμερα των Θεοφανείων, ο Δήμος Μυκόνου βράβευσε τα κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διάσωση των 12 στο Τραγονήσι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τους αξιωματικούς του Λιμεναρχείου Μυκόνου, το κλιμάκιο των κομάντος της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών (Μ.Υ.Α-Λ.Σ), μέλη της ΕΜΑΚ αλλά και τους δύο αλιείς που οδήγησαν με τα ψαράδικα τους “βατραχανθρώπους” στο σημείο που βρίσκονταν οι ναυαγοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.