Ρωσία: Αναθέρμανση των σεναρίων περί 3ης προεδρικής θητείας Πούτιν

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του πλέον αξιόπιστου κέντρου δημοσκοπήσεων της Ρωσίας, του Levada Center, το 60% περίπου των Ρώσων πολιτών πιστεύουν ότι θα πρέπει να δρομολογηθεί αναθεώρηση του Συντάγματος έτσι ώστε να επιτραπεί η δυνατότητα διεκδίκησης τρίτης συνεχούς προεδρικής θητείας από την πλευρά του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δημοσκόπηση αυτή χρησιμοποίησε δείγμα χιλιάδων ατόμων από 128 διαφορετικά πληθυσμιακά κέντρα σε όλη τη Ρωσική Ομοσπονδία. Μόνο το 11% των ερωτηθέντων εμφανίζονται ολοκληρωτικά ενάντιοι έναντι του ενδεχομένου μιας τρίτης προεδρικής θητείας Πούτιν. Ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του αφού είναι αντισυνταγματικό υπό τις παρούσες συνθήκες. Είναι πάντως ενδεικτικό ότι σε ανάλογη δημοσκόπηση που είχε λάβει χώρα το Σεπτέμβριο του 2005 το ποσοστό όσων θα επιθυμούσαν μια τρίτη θητεία Πούτιν βρισκόταν μόλις στο 44%. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας εάν γινόντουσαν σήμερα προεδρικές εκλογές με υποψήφιο ξανά τον Βλαδίμηρο Πούτιν, τότε ο νυν πρόεδρος θα ελάμβανε το 32% των ψήφων του ρωσικού λαού έναντι μόλις 4% του δεύτερου αξιόπιστου, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση, υποψηφίου και αρχηγού του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας, Gennady Zyuganov. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.