ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η Αλ Κάιντα «παρουσιάζει» τον διάδοχο του Αλ Ζαρκάουι

Ο Αμπού Χαμζά Αλ Μουχατζίρ είναι ο διάδοχος του Αμπού Μουσάμπ Αλ Ζαρκάουι στη θέση του -άτυπου- επικεφαλής των τρομοκρατικών πυρήνων της Αλ Κάιντα στο Ιράκ. Τα ερωτήματα που εγείρονται από τη σχετική ανακοίνωση που έγινε σε διαδικτυακό κόμβο που χρησιμοποιούν Ισλαμιστές μαχητές είναι πολλά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τη στιγμή όμως που σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής γνωστά δεν υπάρχουν πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόσωπο, δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί ότι πρόκειται για ψευδώνυμο, είτε και για «φανταστικό» όνομα, δηλαδή επιχείρηση παραπλάνησης των Αμερικανών, με σκοπό να οδηγήσει τις δυνάμεις τους να καταδιώκουν ένα μη υπαρκτό πρόσωπο καταναλώνοντας δυνάμεις και πόρους. Ωστόσο, διαρροές προερχόμενες από υπηρεσίες πληροφοριών Δυτικών χωρών αναφέρουν ότι είναι πιθανό το όνομα να πρόκειται για ψευδώνυμο. Ισχυρίζονται πως διαθέτουν κάποιες πληροφορίες για τη δράση του. Το μήνυμα στο διαδίκτυο αναφέρεται σε «ομόφωνη απόφαση» του «συμβουλίου» της Αλ Κάιντα στο Ιράκ σχετικά με την ανακήρυξη του Αμπού Χαμζά Αλ Μουχατζίρ σε αρχηγό των δυνάμεών της. Ο νέος «αρχηγός» φέρεται να διαθέτει εμπειρία στο «ιερό πόλεμο» (jihad), άρα είναι πιθανό να έχει «θητεύσει» είτε ως σπουδαστής, είτε ως μαχητής στο μέτωπο του Αφγανιστάν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.