ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Προληπτική κινητοποίηση Super Puma

Συναγερμό σήμανε χθες, λίγο πριν τις 11 το βράδυ στην Πολεμική Αεροπορία, όταν ο συγκυβερνήτης επιβατικού αεροσκάφους της Monarch Airlines ζήτησε άδεια άμεσης προσγείωσης στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς ο κυβερνήτης του αεροσκάφους είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αβεβαιότητα σχετικά με την ικανότητα του συγκυβερνήτη να προσγειώσει με ασφάλεια το αεροσκάφος οδήγησαν στην άμεση απόφαση απογείωσης ελικοπτέρου Έρευνας και Διάσωσης (S&R-Search and Rescue) τύπου Super Puma και ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130, ώστε σε περίπτωση ατυχήματος να ξεκινήσει άμεσα η επιχείρηση εντοπισμού και η διάσωση πιθανών επιζώντων. Ευτυχώς, η πραγματικά άμεση κινητοποίηση της Πολεμικής Αεροπορίας δεν χρειάστηκε να επεκταθεί αφού το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία περίθαλψης του κυβερνήτη του αεροσκάφους, ο οποίος και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ιατρικό κέντρο του διεθνή αερολιμένα Αθηνών και στη συνέχεια στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”. Τους 180 επιβάτες μετέφερε στον προορισμό τους άλλο αεροσκάφος που ήρθε τα ξημερώματα από τη Βρετανία για να τους παραλάβει. H Monarch Airlines είναι βρετανική αεροπορική εταιρία πτήσεων «τσάρτερ». Το συγκεκριμένο αεροσκάφος τύπου Boeing 747 είχε ξεκινήσει από την πόλη Λούξορ στην Αίγυπτο με προορισμό το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ στη Μεγάλη Βρετανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.