ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αιφνιδιαστική Επίσκεψη Μπους στο Ιράκ

Στο Ιράκ μετέβη αιφνιδιαστικά ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους σε μια προσπάθεια επικοινωνιακής αξιοποίησης της συγκυρίας με την εξουδετέρωση του επικεφαλής της Αλ Κάιντα στο Ιράκ Αμπού Μουσάμπ Αλ Ζαρκάουι και την οριστικοποίηση της σύνθεσης της πρώτης κυβέρνησης τετραετούς προοπτικής μετά την ανατροπή του Σαντάμ Χουσέιν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν και η ημερομηνία της επίσκεψης είχε καθορισθεί πριν την εξόντωση του Ζαρκάουι η σημασία του πρώτου ευρείας κλίμακας «πολεμικού συμβουλίου» που διεξήχθη στην ιστορική τοποθεσία του Camp David, χώρο λήψης των σημαντικότερων αποφάσεων των Αμερικανών προέδρων από την ομώνυμη συνθήκη ειρήνης Ισραήλ-Αιγύπτου του 1979 και εντεύθεν, δεν μπορεί να παραγνωριστεί. Στη «Σύνοδο Κορυφής» του προεδρικού επιτελείου συμμετείχαν, ο Αντιπρόεδρος Ντικ Τσέινι, o υπουργός Άμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ, η υπουργός Εξωτερικών Κοντολίσα Ράις και ο υπουργός Ενέργειας Σάμιουελ Μπόντμαν. Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα η ομάδα των συνεργατών του Μπους επέλεξε να διαχειριστεί το ζήτημα σε επίπεδο εντυπώσεων. Έτσι πέραν της τηλεδιάσκεψης τους Λευκού Οίκου με την ιρακινή κυβέρνηση Μαλίκι, ο πρόεδρος αποφάσισε να μεταβεί επειγόντως και σε συνθήκες πλήρους μυστικότητας στο Ιράκ. Πέραν των συνήθων ανακοινώσεων, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εντοπίζεται στην συμμετοχή για πρώτη φορά -από την ημερομηνία απόφασης της ιρακινής εισβολής- του Αμερικανού υπουργού Ενέργειας. Κάποιες πετρελαϊκές εταιρίες των ΗΠΑ φαίνεται να αποδέχονται… κάπως πρόωρα-εσπευσμένα το υπεραισιόδοξο σενάριο σταθεροποίησης του Ιράκ, λησμονώντας όμως μια σημαντική λεπτομέρεια: Το μεγαλύτερο μέρος του εντελώς ανεξερεύνητου για ενεργειακά αποθέματα ανατολικό τμήμα του Ιράκ, που μπορεί σύμφωνα με ασφαλείς υπολογισμούς να εμπεριέχει έως και 80 δις. βαρέλια αργού πετρελαίου, βρίσκεται εκτός αμερικανικού ελέγχου…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.