ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εξαιρετικά επιφυλακτική η Μόσχα στην πώληση των S-400 στην Τουρκία

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Defencenet η ρωσική πλευρά εξετάζει με ιδιαίτερη επιφυλακτικότητα το επίσημο τουρκικό αίτημα για την προμήθεια τουλάχιστον δύο συστοιχιών του νέου ρωσικού αντιαεροπορικού – αντιπυραυλικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς S-400.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

To S-400 που δεν έχει ακόμη ενταχθεί επιχειρησιακά στο οπλοστάσιο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων συνίσταται επί της ουσίας στη βελτίωση του βλήματος που χρησιμοποιείται από τα απολύτως επιχειρησιακά συστήματα S-300 PMU1 & PMU2 αυξάνοντας σημαντικά την ακτίνα δράσης, ενώ πολλαπλές πηγές (και στην Ελλάδα) επιβεβαίωσαν προσφάτως τις πληροφορίες του διεθνούς εξειδικευμένου Τύπου ότι το S-400 θα περιλαμβάνει σημαντικές βελτιώσεις στο ραντάρ, το νέο λογισμικό του οποίου θα καθιστά δυνατό τον εντοπισμό ακόμη και αεροσκαφών που χρησιμοποιούν τεχνολογία stealth. Ενδεχόμενη αγορά ενός τέτοιου συστήματος από την Τουρκία εκτός του ότι θα ενίσχυε δραματικά τις αντιαεροπορικές-αντιβαλλιστικές δυνατότητες της χώρας, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα «αναλυθεί» και από τις Ένοπλες Δυνάμεις χωρών-μελών του ΝΑΤΟ… Σε αυτό το σημείο, πέραν της πάγιας ρωσο-τουρκικής αντιπαλότητας στην μετασοβιετική Υπερκαυκασία εντοπίζεται και το επίκεντρο των ρωσικών επιφυλάξεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.