ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Συμφωνία της ΕΑΣ με AΤΚ για τα πυρομαχικά 30 χιλ. του Apache

Συμφωνία της ΕΑΣ με AΤΚ για τα πυρομαχικά 30 χιλ. του Apache

Υπεγράφη συμφωνία μεταξύ της ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) και της αμερικανικής  ATK (Alliant Techsystems) για την ανάπτυξη του πυρομαχικού των 30 χιλ. του επιθετικού ελικοπτέρου AH-64 Apache.

Την Τρίτη υπεγράφη συμφωνία μεταξύ της ελληνικής εταιρείας ΕΑΣ και της αμερικανικής  ATK – στο πλαίσιο της έκθεσης αμυντικού υλικού Eurosatory- για την παραγωγή του πυρομαχικού των 30 χιλ που βάλλεται από το πυροβόλο M-230 του ελικοπτέρου Apache. Η ποσότητα των πυρομαχικών θα καλύψει επιχειρησιακές ανάγκες του ελληνικού στόλου των AH-64 Apache.

Ως γνωστόν η Αεροπορία Στρατού αξιοποιεί δύο εκδόσεις του ελικοπτέρου την ΑΗ-64A και την Apache Longbow AH-64D που αποτελεί αναβάθμιση της έκδοσης AH-64A. Οι βασικές διαφοροποιήσεις του Apache Longbow είναι η προσθήκη ενός συστήματος εντοπισμού στόχων με ραντάρ ελέγχου πυρός χιλιοστομετρικού κύματος (FCR) τύπου APG-78 Longbow, ο πύραυλος αέρος-επιφανείας fire and forget, Longbow Hellfire AGM-114L με καθοδήγηση χιλιοστομετρικού ραντάρ, βελτιωμένοι κινητήρες T700-GE-701C, μεγαλύτερες γεννήτριες για μέγιστα φορτία 90kVA, σύστημα πλοήγησης Plessey AN/ASN-157 Doppler, σύστημα μεταφοράς δεδομένων MIL-STD 1553B συνδεδεμένο με διπλούς επεξεργαστές 1750A, σύστημα ψύξης ηλεκτρονικών οργάνων και ένα πλήρως ψηφιακό πιλοτήριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ραντάρ πολλαπλών ρόλων τύπου «Longbow» είναι χιλιοστομετρικού κύματος (MMW) που λειτουργεί στη συχνότητα 35 GHz και είναι τοποθετημένο στην κεφαλή του κυρίου στροφείου, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ένα ιντερφερόμετρο (Interferometer) εντοπισμού – ανάλυσης συχνοτήτων RADAR (RFI). Θεωρείται μέρος του συστήματος αισθητήρων εντοπισμού και εγκλωβισμού στόχων μαζί με τα οπτικά συστήματα του ελικοπτέρου (TV, FLIR, IR).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.