ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Την παραμονή της στον σταθμό ραντάρ στην Γκαμπάλα θέλει η Ρωσία

Την παραμονή της στον σταθμό ραντάρ στην Γκαμπάλα θέλει η Ρωσία

Η Ρωσία επιβεβαίωσε ότι θέλει οπωσδήποτε να συνεχίσει την ενοικίαση ενός σταθμού ραντάρ από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης στο Αζερμπαϊτζάν.

Η Ρωσία επιβεβαίωσε ότι θέλει οπωσδήποτε να συνεχίσει την ενοικίαση ενός σταθμού ραντάρ από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης στο Αζερμπαϊτζάν.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Μπακού, πρωτεύουσα της κεντροασιατικής αυτής χώρας ότι η Ρωσία επιθυμεί να συνεχίσει την χρήση του σταθμού και μετά την λήξη της περιόδου ενοικίασης το 2012.

Ο ομόλογος του Ελμάρ Μαμεντγιάροφ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δεν εξετάζει ακόμα μια πιθανή επέκταση του ενοικίου, ενώ δεν έχει πρόθεση να νοικιάσει τις εγκαταστάσεις σε τρίτη χώρα.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο Μπακού, ο Λαβρόφ συναντήθηκε και με τον Αζέρο πρόεδρο Ιλχάμ Αλίγιεφ.

Ο συγκεκριμένος σταθμός στην Γκαμπάλα έγινε διάσημος πέρυσι όταν η Ρωσία πρότεινε επίσημα την χρήση του για την αμερικανική αντιβαλλιστική ασπίδα προκειμένου να μην εγκατασταθεί σε Τσεχία και Πολωνία.

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι η προσφορά ισχύει ακόμα. Η κυβέρνηση Μπους όμως την είχε απορρίψει με το αιτιολογικό ότι ο εξοπλισμός των εγκαταστάσεων είναι υπερβολικά παλαιός προκειμένου να ανταποκριθεί στην επικινδυνότητα μελλοντικών βαλλιστικών απειλών από κράτη παρίες.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι τον προηγούμενο μήνα οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έθεσαν σε λειτουργία νέες εγκαταστάσεις έγκαιρης προειδοποίησης στην περιοχή Κρασνοντάρ προκειμένου να επιτηρούνται τα νότια πλευρά της Ρωσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.