Συμμετοχή της ναυαρχίδας της Νότιας Κορέας σε αντιπειρατικές επιχειρήσεις

Συμμετοχή της ναυαρχίδας της Νότιας Κορέας σε αντιπειρατικές επιχειρήσεις

Το αντιτορπιλικό Munmu the Great κλάσης KDX-II απέπλευσε από το ναύσταθμο Jinhae πριν λίγες ημέρες για τα νερά…

Το αντιτορπιλικό Munmu the Great κλάσης KDX-II απέπλευσε από το ναύσταθμο Jinhae πριν λίγες ημέρες για τα νερά της Σομαλίας προκειμένου να συμμετάσχει σε διεθνείς αντιπειρατικές επιχειρήσεις στην περιοχή.

Το αντιτορπιλικό αυτό θα σταθμεύσει για έξι μήνες στην θαλάσσια περιοχή έξω από την Σομαλία, όπου ντόπιοι πειρατές λυμαίνονται τα νερά κουρσεύοντας  εμπορικά πλοία και απαγάγοντας πληρώματα για λύτρα.

Το Munmu the Great είναι το πρώτο πλοίο που αναπτύσσεται επιχειρησιακά σε υπερπόντιες επιχειρήσεις από το Ναυτικό της Νότιας Κορέας.

Ταυτόχρονα, είναι και η πρώτη φορά που η Νότια Κορέα στέλνει στρατιωτικές δυνάμεις στο εξωτερικό προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της.

Παλαιότερα, Νοτιοκορετάτες στρατιωτικοί είχαν σταλεί στο Βιετνάμ, το Αφγανιστάν και το Ιράκ αλλά αποτελούνταν κυρίως από μονάδες που ζητήθηκαν κατόπιν αιτήματος συμμαχικών χωρών όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Η μονάδα πεζοναυτών που μεταφέρει με την ονομασία «Μονάδα Cheonghae» μπορεί να διεξάγει διακλαδικές επιχειρήσεις με ξένες ναυτικές δυνάμεις προκειμένου να προστατεύσει εμπορικά πλοία, με βάση σχετικό ψήφισμα του ΟΗΕ πέρυσι τον Δεκέμβριο.

Για τον λόγο αυτό, η συγκεκριμένη αποστολή έχει ξεχωριστή σημασία και για αυτό καλείται «είσοδος σε μια συμμαχία ενός νέου ΝΑΤΟ».

Το Munmu the Great θα επικεντρωθεί στην συνοδεία και προστασία νοτιοκορεάτικων εμπορικών πλοίων αλλά ταυτόχρονα θα συνεργαστεί και με ξένες ναυτικές δυνάμεις.

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορείτε να σχολιάσετε την παραπάνω είδηση και να ανταλλάξετε απόψεις με άλλους αναγνώστες στο forum του defencenet.gr ακολουθώντας τον εξής σύνδεσμο:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.