Εγκαινιάστηκε η έκθεση έργων κρατουμένων και προϊόντων φυλακών από τον υπ. Δικαιοσύνης

Εγκαινιάστηκε η έκθεση έργων κρατουμένων και προϊόντων φυλακών από τον υπ. Δικαιοσύνης

Εγκαινιάστηκε η «33η Πανελλήνια έκθεση έργων κρατουμένων και προϊόντων φυλακών», στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) στο Θησείο, από τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου.

Παρόντες ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, βουλευτές καθώς και η οικογένεια του καθηγητή Βασίλη Καρύδη, στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένη η έκθεση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της αναβίωσης του θεσμού της έκθεσης για την επανένταξη των κρατουμένων στην κοινωνία απευθύνοντας «μια ζέστη σκέψη σε όσους ξέρουν τι σημαίνει κράτηση και ειδικά σε πρώην κρατούμενους». Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του προέδρου της Βουλής, ο βουλευτής Σπύρος Λάππας.

Παράλληλα απονεμήθηκαν τα βραβεία και οι έπαινοι σε καλλιτέχνες-κρατουμένους, οι οποίοι θα λάβουν και τα χρηματικά ποσά που χορήγησαν οι αθλοθέτες. Το πρώτο βραβείο έλαβαν κρατούμενες γυναίκες της φυλακής Θήβας για δημιουργίες ενδυμάτων, το δεύτερο ομάδα εικαστικής έκφρασης του νοσοκομείου κρατούμενων για το γλυπτό «συρμάτινη σφαίρα» και το τρίτο κρατούμενος του Ψυχιατρείου κρατουμένων για το έργο του «σύστημα πυρανίχνευσης».

Η έκθεση θα διαρκέσει ένα δεκαήμερο και περιλαμβάνει συζητήσεις, μουσική εκδήλωση με τον Γιώργο Μαργαρίτη, προβολή ταινιών και θεατρική παράσταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ, το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.