ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Εκτός υπηρεσίας το Charles de Gaulle!

Εκτός υπηρεσίας το Charles de Gaulle!

O αρχηγός του γαλλικού γενικού επιτελείου Ναυτικού αποφάσισε να αναστείλει τις δραστηριότητες στην θάλασσα…

O αρχηγός του γαλλικού γενικού επιτελείου Ναυτικού αποφάσισε να αναστείλει τις δραστηριότητες στην θάλασσα του μοναδικού γαλλικού αεροπλανοφόρου μετά την διαπίστωση πρόωρης φθοράς σε δυο άξονες μετάδοσης κίνησης στους κινητήρες του.

Κατά την διάρκεια πρόσφατων δοκιμών στην θάλασσα, διαπιστώθηκαν υψηλές δονήσεις στα διαμερίσματα του μηχανοστάσιου.

Μετά από επιθεώρηση, δυο εξαρτήματα σύνδεσης δυο από τις τέσσερεις τουρμπίνες του Charles De Gaulle διαπιστώθηκε ότι είχαν υποστεί αδικαιολόγητη φθορά (anormalement usées).

Το γαλλικό Ναυτικό και η κατασκευάστρια εταιρεία DCNS θα αναλύσουν τα δεδομένα από την επιθεώρηση και θα διεξάγουν τεχνικές δοκιμές προκειμένου να διαπιστώσουν τι ακριβώς συνέβη αλλά και τις συνέπειες στο αεροπλανοφόρο.

Η περίοδος αυτό θα μπορούσε να διαρκέσει από μερικές εβδομάδες μέχρι στην χειρότερη περίπτωση αρκετούς μήνες, ανάλογα με την έκταση των ζημιών.

Αυτή η αναστολή δραστηριοτήτων συμβαίνει λίγες μέρες μόνο μετά από πρόσφατη συμμετοχή σε ασκήσεις προκειμένου να αξιολογηθούν οι νέες δυνατότητες του αεροπλανοφόρου μετά από περίοδο συντήρησης και αναβάθμισης.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν παρουσιαστεί και άλλα προβλήματα σε σχέση με τα ηλεκτρονικά συστήματα, που είχαν προσβληθεί από ιό με αποτέλεσμα την ανικανότητα απονήωσης των μαχητικών Rafale M για δυο περίπου ημέρες.

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορείτε να σχολιάσετε την παραπάνω είδηση και να ανταλλάξετε απόψεις με άλλους αναγνώστες στο forum του defencenet.gr ακολουθώντας τον εξής σύνδεσμο:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.