Νυχτερινό «θρίλερ» για 19 ορειβάτες που είχαν εγκλωβιστεί σε φαράγγι

Νυχτερινό «θρίλερ» για 19 ορειβάτες που είχαν εγκλωβιστεί σε φαράγγι

Η πεζοπορία-ορειβασία μέσα στο φαράγγι της Σεργούλας το απόγευμα της Κυριακής εξελίχθηκε σε νυχτερινή δοκιμασία για 19 άτομα τα οποία δεν γνώριζαν την περιοχή, με αποτέλεσμα όταν έπεσε ο ήλιος να αποπροσανατολιστούν μέσα σε δύσβατο περιβάλλον.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία της οποίας μετέβη επιτόπου ομάδα ορειβατών της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας ενώ στην επιχείρηση συμμετείχε και η πυροσβεστική υπηρεσία της Ναυπάκτου με δύο οχήματα και 4 άνδρες.

Οι άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας κατάφεραν μέσα στη νύχτα να εντοπίσουν τα 19 άτομα που είχαν χαθεί μέσα στο φαράγγι και μετά από προσπάθεια 4 ωρών να τα βγάλουν από αυτά σώα και ασφαλή.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκε ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Πετρούτσος και ο διοικητής της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η όλη επιχείρηση διήρκεσε από τις 10.30 το βράδυ της Κυριακής μέχρι τις 2.30′ νυχτερινές προς πρωινές ώρες σήμερα Δευτέρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.