ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βοήθημα 2.000 ευρώ στους πυρόπληκτους φοιτητές

Βοήθημα 2.000 ευρώ στους πυρόπληκτους φοιτητές

Μέτρα στήριξης για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου από το Ηράκλειο, στον απόηχο της πυρκαγιάς στις εστίες του ιδρύματος.

Την παροχή έκτακτου βοηθήματος 2.000 ευρώ, στους φοιτητές που διέμεναν στην εστία του Πανεπιστημίου Κρήτης, που καταστράφηκε από την πυρκαγιά, ανακοίνωσε ο Κώστας Γαβρόγλου.

Επιπλέον, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι άμεσα θα στεγαστούν σε ξενοδοχεία του Ηρακλείου οι φοιτητές, ενώ ανακοίνωσε και μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη φωτιά.

Τα 2.000 ευρώ θα δοθούν στους φοιτητές τις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου. Ανέφερε ακόμη ότι έχει ήδη γίνει δεκτή προσφορά ξενοδόχου του Ηρακλείου, για τη στέγασή τους από απόψε, με ένα συμβολικό ελάχιστο τίμημα το οποίο θα καλύψει το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης. Παράλληλα, ξεκινούν οι διαδικασίες για την στέγαση των φοιτητών καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς σε ξενοδοχείο ή ξενοδοχεία της πόλης.

Το Υπουργείο Παιδείας θα περιμένει την κτιριολογική μελέτη του Πανεπιστημίου Κρήτης ώστε να συμβάλλει οικονομικά στην κατασκευή του νέου κτιρίου της εστίας, ενώ αν κριθεί αναγκαίο θα συμβάλει στη μεταστέγαση του εργαστηρίου Φυσικής Ιστορίας.

Ο κ. Γαβρόγλου επισκέφθηκε τους χώρους του Πανεπιστημίου Κρήτης που επλήγησαν από την πυρκαγιά και συναντήθηκε με τον πρύτανη, Αχιλλέα Ζώρρα.

Φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν στον υπουργό για την μη άμεση επίλυση κυρίως οικονομικών θεμάτων. Ο φοιτητής Ιατρικής Βαγγέλης Μαρούλης δήλωσε στο ΑΠΕ ότι οι φοιτητές βρέθηκαν μπροστά στον κίνδυνο αλλά και στην απόλυτη έκπληξη του να μην έχουν τίποτα. Ούτε χρήματα ούτε υπολογιστές, ούτε ρούχα. Εξέφρασαν μάλιστα στον υπουργό τη δυσαρέσκεια τους για τη μη άμεση οικονομική ανταπόκριση από πλευράς της πρυτανείας δεδομένου ότι δεν είχαν ούτε ένα ευρώ, όπως χαρακτηριστικά είπαν.

«Υπάρχει πάντα και ένα θέμα γραφειοκρατίας και δεν θέλουμε την γραφειοκρατία να μπει εμπόδιο στο να μπορέσουν άμεσα να λύσουν τα προβλήματά τους οι φοιτητές μας με την ουσιαστική μας βοήθεια. Το σίγουρο είναι ότι άμεσα θα λάβουν 2.000 ευρώ για να εξοπλιστούν εκ νέου και για τις πρώτες τους ανάγκες», ανέφερε ο υπουργός.

Το κτίριο του πανεπιστημίου έχει καταστραφεί ολοσχερώς και ένα μεγάλο κομμάτι του είναι μη κατοικήσιμο, γιατί έχει επηρεαστεί η στατικότητα, δήλωσε στο ΑΠΕ ο πρύτανης, Αχιλλέας Ζώρρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μπορεί να μην έχει καεί αλλά έχει λειτουργικά επηρεαστεί από τις ψηλές θερμοκρασίες και έτσι δεν είναι δυνατόν μέσα εκεί να λειτουργήσουμε. Νομίζω ότι αυτά τα κτίρια πρέπει οριστικά να εγκαταλειφθούν και να βρούμε τρόπους μεταστέγασης των υπηρεσιών και προφανώς και των φοιτητών και αυτό είναι τη στιγμή αυτή το πλέον οξύ έχουμε πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως πανεπιστήμιο», εξήγησε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.