ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έρευνα της Metron Analysis: Αρνητικοί οι Έλληνες απέναντι στους μετανάστες και υπέρ της θρησκείας

Έρευνα της Metron Analysis: Αρνητικοί οι  Έλληνες απέναντι στους μετανάστες  και υπέρ της θρησκείας

Μεγάλη έρευνα, μέσω της οποίας σκιαγραφείται το προφίλ των πεποιθήσεων του σύγχρονου Έλληνα διενήργησε το κέντρο «διαΝΕΟσις», μέσω της εταιρείας Metron Analysis.

Το ερωτηματολόγιο αφορά τις αξίες που προτάσσει η σημερινή ελληνική κοινωνία, τα πιστεύω των πολιτών για τους πολιτικούς, μετά από οκτώ χρόνια μεγάλης οικονομικής κρίσης και η αξία που δίνουν σε έννοιες όπως η θρησκεία, η οικογένεια, η φιλία και η εργασία.

Χαρακτηριστικό είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που αξιολογούν την πολιτική ως σημαντική, καθώς μόλις το 30% απάντησε θετικά, ενώ το υπόλοιπο 70% απαξιώνει τους πολιτικούς.

Στον αντίποδα, το 85% δίνουν αξία στη θρησκεία, τον ελεύθερο χρόνο, την εργασία, τους φίλους και την οικογένεια.

Οι διαθέσεις του Έλληνα κατά των μεταναστών είναι αρνητικές:

Το 60,8 δεν τους θέλει στη χώρα του, με το ποσοστό να επιμερίζεται 25,7% κατά των μεταναστών, το 21,6% κατά ατόμων διαφορετικής θρησκείας και το 13,5% κατά ατόμων που μιλούν διαφορετική γλώσσα

Ταυτόχρονα, το 50% πιστεύει ότι οι μετανάστες έχουν αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη, το 70% ότι αυξάνουν την εγκληματικότητα, το 64% ότι ενισχύουν τον κίνδυνο τρομοκρατίας και το 63,5% ότι διογκώνουν την ανεργία.

Παράλληλα, σύμφωνα με την έρευνα, το 25% θεωρεί ότι οι άνδρες γίνονται καλύτεροι πολιτικοί ηγέτες και καλύτερα στελέχη επιχειρήσεων, ενώ το 40% συμφωνεί με την άποψη πως «όταν μια μητέρα εργάζεται, τα παιδιά υποφέρουν».

Επίσης, το 20% θεωρεί ότι οι ψήφοι στις εκλογές δεν καταμετρούνται με δίκαιο τρόπο, ενώ το 40% εκτιμά ότι οι «υπεύθυνοι των εκλογών δεν είναι αμερόληπτοι».

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, το 30% πιστεύει ότι οι πλούσιοι εξαγοράζουν τις εκλογές και ότι οι ψηφοφόροι δωροδοκούνται.

Την ίδια ώρα, το 70% των Ελλήνων δηλώνει ότι δεν θα ήθελε για γείτονες τοξικομανείς, το 57% αλκοολικούς και το 33% ομοφυλόφιλους, και το 8% ανύπαντρα ζευγάρια.

Ενδιαφέροντα είναι και τα στοιχεία για τη διαφθορά, καθώς το 52% θεωρεί ότι η διαφθορά μεσουρανεί στα στελέχη επιχειρήσεων, το 52% στις δημόσιες υπηρεσίες, το 59% στις τοπικές αρχές, το 71% στις κρατικές αρχές και το 79% στους δημοσιογράφους.

Όσον αφορά τη θρησκεία, το 81,4% δηλώνει θρησκευόμενο άτομο και το 50% ότι πηγαίνει στην εκκλησία τουλάχιστον μία φορά τον μήνα. Εντύπωση παράλληλα, προκαλεί το γεγονός ότι το 21,2% των Ελλήνων εκτιμάει ότι «όταν η επιστήμη και η θρησκεία συγκρούονται, η θρησκεία έχει πάντα δίκιο».

Την ίδια ώρα, οι πολίτες δικαιολογούν το προγαμιαίο σεξ σε ποσοστό 74%, το διαζύγιο σε ποσοστό 69%, το περιστασιακό σεξ σε ποσοστό 53% και την ομοφυλοφιλία σε ποσοστό μόλις 25%.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.200 νοικοκυριών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.