ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Γαλλία εγκαθιστά βάση στον Κόλπο

Η Γαλλία εγκαθιστά βάση στον Κόλπο

Τον Μάιο ο πρόεδρος της Γαλλίας Nicolas Sarkozy αναμένεται να παραστεί στα εγκαίνια της πρώτης στρατιωτικής βάσης της Γαλλίας στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.

Τον Μάιο ο πρόεδρος της Γαλλίας Nicolas Sarkozy αναμένεται να παραστεί στα εγκαίνια της πρώτης στρατιωτικής βάσης της Γαλλίας στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.

Πιο συγκεκριμένα, η βάση πρόκειται να φιλοξενηθεί από το Abu Dhabi, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της παν-αραβικής, από την Σαουδική Αραβία, εφημερίδας Ashaq Al-Awsat. Ο Γάλλος πρόεδρος πρόκειται να ταξιδέψει ο ίδιος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) για να εγκαινιάσει την βάση η οποία αποτελεί ένα σημαντικό «ενέχυρο» στην κατακόρυφη άνοδο της γεωπολιτικής αξίας την Γαλλίας, ιδιαίτερα στην περιοχή, τα τελευταία χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως το Παρίσι έχει συμφωνήσει από το 2008 για την κατασκευή της βάσης με τα ΗΑΕ. Η θέση της βάσης θα είναι στρατηγική αφού θα «βλέπει» προς τα στενά του Ορμούζ από τα οποία το 40% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου διακινείται. Η βάση θα διαθέτει προσωπικό το οποίο θα φτάνει τα 400 με 500 άτομα και θα διαθέτει χερσαία, ναυτικά και αεροπορικά μέσα.

Εκτιμάται πως η συγκεκριμένη κίνηση είναι σημαντικότατη αφού εκτός άλλης μίας «δυτικής» βάσης στην περιοχή, είναι η πρώτη φορά όπου μία μη-αγγλοσαξονική δύναμη αποκτά μόνιμο αγκυροβόλιο στην περιοχή από την εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και του ανταγωνισμού της στην περιοχή με του Πορτογάλους (16ος αιώνας)!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.