Ελεύθερος παρά τα 16 χρόνια κάθειρξης ο συζυγοκτόνος του Σοφικού (βίντεο)

Ελεύθερος παρά τα 16 χρόνια κάθειρξης ο συζυγοκτόνος του Σοφικού (βίντεο)

Ελεύθερος γι’ άλλη μια φορά, παρά την ποινή των 16 ετών και 3 μηνών που επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Τρίπολης, ο 72χρονος Β. Μ. για τον φόνο της συζύγου του τον περασμένο Μάιο στο Σοφικό Κορινθίας, όπου όχι μόνο την σκότωσε αλλά την τοποθέτησε στον οικογενειακό τάφο και δήλωσε την εξαφάνιση της στο Α.Τ. Ν. Ιωνίας.

Θυμίζουμε ότι ο κατηγορούμενος έμεινε στην φυλακή μόνο 6 μήνες και αποφυλακίστηκε μετά από αίτηση που κατέθεσε ο ποινικολόγος και συνήγορος υπερασπίσεώς του κ. Αθανάσιος Γκίκας.

Η δίκη ξεκίνησε χθες στις 9:00 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 18:30 το απόγευμα μετά από μια συγκλονιστική ακροαματική διαδικασία, γεμάτη ένταση, τόσο για την νομική κόντρα μεταξύ Συνηγόρου και Εισαγγελέα, όσο και για τα όσα ακούστηκαν σχετικά με την τέλεση του φόνου.

Κατά τη διάρκεια της δίκης ο συνήγορος υπερασπίσεως, κ. Αθανάσιος Γκίκας, ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία και να καταδικαστεί ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής και όχι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως του απαγγέλθηκε με το κατηγορητήριο.

Ο κ. Εισαγγελέας στάθηκε στον τρόπο που ο κατηγορούμενος θανάτωσε το θύμα και ανέφερε «Ο φόνος με μαχαίρι είναι ένας φρικτός θάνατος γιατί ο δράστης έχει επαφή με το θύμα» αλλά και στον τρόπο που έδρασε ο 72χρονος ύστερα από τον φόνο καταστρώνοντας το σχέδιο για να κρύψει το πτώμα και να συγκαλύψει το έγκλημα, αναφέροντας «Κανένας άνθρωπος εκτός από τους πληρωμένους δολοφόνους δεν δρα ψύχραιμα στις παραπάνω πράξεις».

Στην αγόρευσή του ο συνήγορος υπεράσπισης, τόνισε ιδιαιτέρως ότι για την στοιχειοθέτηση του βρασμού ψυχικής οργής, αρκεί, ότι ο δράστης βρίσκεται σε βρασμό τόσο κατά την λήψη της απόφασης όσο και κατά την εκτέλεση της πράξης και πως η κατάσταση αυτή του δράστη δεν αναιρείται όποια και αν είναι η μετέπειτα συμπεριφορά του.

Επίσης τόνισε τα στοιχεία της προσωπικότητας του κατηγορουμένου, εξηγώντας πως δεν πρόκειται για έναν στυγνό εγκληματία αλλά για έναν άνθρωπο που ποτέ δεν είχε δώσει αφορμή για σχόλια, ήρεμο, εργατικό, καλό οικογενειάρχη, που αγαπούσε τη γυναίκα του και που κάνεις δεν μπορούσε να κατανοήσει πως έφτασε στον φόνο.

Στην δίκη κατέθεσαν τα παιδιά του θύματος και θύτη, τα αδέλφια του κατηγορούμενου, η νύφη του, φίλοι και αστυνομικοί.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του δήλωσε συγκλονισμένος και μετανιωμένος, ζήτησε συγγνώμη από τους συγγενείς και πως αγαπούσε τη σύζυγό του και έκανε τα πάντα για αυτήν, αλλά δυστυχώς είχαν διαρκείς εντάσεις και προβλήματα. Σημείωσε πως δεν ξέρει πώς έφθασε στο έγκλημα και δεν κατάλαβε τι έκανε.

Ο Εισαγγελέας παρά τους ισχυρισμούς πρότεινε την καταδίκη του κατηγορούμενου σε 18 χρόνια για τον φόνο, σε δύο 2 χρόνια για την οπλοχρησία και σε ένα χρόνο για την ψευδή δήλωση εξαφάνισης.

Το δικαστήριο τελικά επέβαλλε κάθειρξη 16 ετών και 3 μηνών.

Ο συνήγορος του υπέβαλλε αίτημα στο δικαστήριο, ζητώντας να μείνει ελεύθερος ο κατηγορούμενος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, το οποίο στήριξε με πολλά επιχειρήματα.

Το δικαστήριο παρά την τόσο μεγάλη ποινή, δέχθηκε το αίτημα του και αφού ο κατηγορούμενος άσκησε αμέσως μετά έφεση, αφέθηκε ελεύθερος και γύρισε στο σπίτι του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.