H Folli-Follie πουλάει το ιστορικό Μινιόν – Παράθυρο για επαναλειτουργία

H Folli-Follie πουλάει το ιστορικό Μινιόν – Παράθυρο για επαναλειτουργία

Το ιστορικό Μινιόν, το εμβληματικό πρώην πολυκατάστημα στο κέντρο της Αθήνας που παραμένει κλειστό επί σειράν ετών, ίσως να μην εξακολουθήσει να είναι αναξιοποίητο.

Τα τελευταία χρόνια, το ακίνητο είχε περάσει στην κατοχή της Folli Follie, η διοίκηση της οποίας αναζητούσε πιθανές χρήσεις για την εκμετάλλευσή του.

Ωστόσο, υπό το βάρος των πρόσφατων αποκαλύψεων και των επικείμενων οικονομικών προβλημάτων της εισηγμένης, φορείς της αγοράς ακινήτων αναφέρουν ότι το πρώην Μινιόν αποτελεί μέρος των «ασημικών» που θα χρειαστεί να αποχωριστεί η εταιρεία, προκειμένου να μειώσει τον δανεισμό της.

Ήδη αναζητούνται αγοραστές, λένε οι ίδιοι φορείς. Η «προίκα» του συγκεκριμένου κτίριου είναι η παράδοσή του και η ιστορία του. Σε περίπτωση επαναλειτουργίας του, είτε ως εμπορικό κέντρο, είτε ως πολυκατάστημα, θεωρείται σίγουρη η επιτυχία μια που το brand name θεωρείται εξαιρετικά δυνατό παρά τα χρόνια που έχουν περάσει.

Το Μινιόν ήταν ένα θρυλικό πολυκατάστημα τη γωνία των οδών 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) και Δώρου, στο κέντρο της Αθήνας.

Από τη δεκαετία του 1950 εξελίχθηκε σταδιακά σε μεγάλο πολυκατάστημα, με 120.000 είδη και 1.000 άτομα προσωπικό.

Εν μέσω της εορταστικής περιόδου, στα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου 1980, ένας εμπρησμός κατέστρεψε το πολυκατάστημα.

Από την φωτιά διασώθηκε μόνον ο σκελετός του κτηρίου. Με δάνεια αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στο κτήριο και το κατάστημα επαναλειτούργησε, αλλά τελικά το 1983 κρατικοποιήθηκε η επιχείρηση, λόγω υπερβολικών χρεών.

Το 1998 χρεωκόπησε και το κτήριο αγοράστηκε από την οικογένεια Φάις (Elmec Sports), η οποία είχε φιλοδοξίες να επαναλειτουργήσει το κατάστημα μετά από ανακαίνιση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Elmec Sports πουλήθηκε στη συνέχεια στον όμιλο Folli Follie

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.