Στην Ιαπωνία εργάζονται τόσες πολλές ώρες που τους παίρνει ο ύπνος στο δρόμο του γυρισμού!

Στην Ιαπωνία εργάζονται τόσες πολλές ώρες που τους παίρνει ο ύπνος στο δρόμο του γυρισμού!

Κοστούμι με ταιριαστές κάλτσες, πουκάμισο, γραβάτα γυαλισμένα παπούτσια. Αυτή την εικόνα έχουν οι περισσότεροι όταν ο λόγος έρχεται σε έναν επιτυχημένο άντρα.

Τι κάνουν, όμως, καλοντυμένοι Ιάπωνες, κουλουριασμένοι σαν έμβρυα στα πεζοδρόμια των μέσων μαζικής μεταφοράς;

Είναι οι «άστεγοι με τα κοστούμια», ένα νέο φαινόμενο που έκανε την εμφάνισή του στην Ιαπωνία και αποτελεί σημείο των καιρών. Σύμφωνα με τον Guardian πρόκειται για εργαζομένους που δουλεύουν μέχρι πολύ αργά το βράδυ και καταρρέουν από την κούραση στον δρόμο της επιστροφής.

Είτε τους παίρνει ο ύπνος στη στάση του λεωφορείου ή του τρένου, είτε δεν προλαβαίνουν τα τελευταία δρομολόγια και μη έχοντας χρήματα για πανάκριβα ξενοδοχεία, επιλέγουν να κοιμηθούν σε πεζοδρόμια και παγκάκια.

Είναι οι «άστεγοι με τα κοστούμια», ένα νέο φαινόμενο που έκανε την εμφάνισή του στην Ιαπωνία και αποτελεί σημείο των καιρών. Σύμφωνα με τον Guardian πρόκειται για εργαζομένους που δουλεύουν μέχρι πολύ αργά το βράδυ και καταρρέουν από την κούραση στον δρόμο της επιστροφής. Είτε τους παίρνει ο ύπνος στη στάση του λεωφορείου ή του τρένου, είτε δεν προλαβαίνουν τα τελευταία δρομολόγια και μη έχοντας χρήματα για πανάκριβα ξενοδοχεία, επιλέγουν να κοιμηθούν σε πεζοδρόμια και παγκάκια.

Οι υπερβολικές ώρες εργασίας και διάθεση για ένα ποτό μετά την δουλειά, προκειμένου να χαλαρώσουν, κάνουν πολλούς εργαζομένους να απομακρύνονται από το κρεβάτι. Η σκληρή δουλειά αλλά και η μέθη έχουν ως κατάληξη τον ύπνο στο πεζοδρόμιο.

Βέβαια αυτά στην Ιαπωνία: Εάν τους έπαιρνε ο ύπνος για παράδειγμα στην Ομόνοια το πρωί δε θα έβρισκαν ούτε το… κοστούμι τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.