ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Οδηγός λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη δεν δέχτηκε να μεταφέρει ανήλικα προσφυγόπουλα

Οδηγός λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη δεν δέχτηκε να μεταφέρει ανήλικα προσφυγόπουλα

Η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων καταγγέλλει οδηγό του ΟΑΣΘ για ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος τριών ανήλικων προσφύγων

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την Τρίτη, 30 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ, τρεις ανήλικοι πρόσφυγες από τη Δομή Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο, ανέβηκαν από τη στάση “Αγορά”, στο αστικό λεωφορείο της γραμμής “56” με κατεύθυνση προς Παλαιόκαστρο, προκειμένου να πάνε σε προπόνηση kung fu που συστηματικά παρακολουθούν.

Σύμφωνα με την ΑΡΣΙΣ, «ο οδηγός του αστικού κοίταξε επίμονα και εξεταστικά τα τρία προσφυγόπουλα και, πριν συνεχίσει το δρομολόγιο, ζήτησε από τα παιδιά να κατέβουν από το λεωφορείο, λέγοντας συγκεκριμένα “κατεβείτε και πάρτε το επόμενο”».

«Τα παιδιά», συνεχίζει η ανακοίνωση, «ντράπηκαν και κατέβηκαν, χωρίς να τολμήσουν να ζητήσουν το λόγο ενώ ο οδηγός δεν ρώτησε καν εάν έχουν εισιτήριο, καθώς η ΑΡΣΙΣ εφοδιάζει τους πρόσφυγες που υποστηρίζει με κάρτες απεριορίστων διαδρομών».

«Τελικά τα παιδιά», καταλήγει το δελτίο τύπου, «δεν πήγαν στην προπόνηση τους και επέστρεψαν στον ξενώνα συντετριμμένα από τη ντροπή».

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς ξεκαθάρισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το θέμα ερευνάται και έχουν κινηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε να υπάρξουν διοικητικές κυρώσεις αν χρειαστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Προσπαθούμε να διαμορφώσουμε νέο πολιτισμό στους οδηγούς και τους ελεγκτές και μαζί με το επιβατικό κοινό να καλλιεργήσουμε την κοινωνική συνευθύνη» τόνισε ο κ.Παππάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.