4 εκατ. € απο την ΙΚΕΑ σε ΜΚΟ για την προστασία ανήλικων αλλοδαπών

4 εκατ. € απο την ΙΚΕΑ σε ΜΚΟ για την προστασία ανήλικων αλλοδαπών

Τέσσερα εκατομμύρια ευρώ έλαβε μια ΜΚΟ από την ΙΚΕΑ για την ένταξη στην ελληνική κοινωνία και εκαπίδευση ανήλικων μουσουλμανοπαίδων την ώρα που παιδιά Ελλήνων ζουν στην πλήρη ανέχεια, σε υποβαθμισμένα σχολεία.

Όπως ανακοινώθηκε η ΜΚΟ «Πρόγραμμα Σπιτιού»
(The HOME Project) έλαβε χορηγία 4 εκατομμυρίων ευρώ από το Ίδρυμα ΙΚΕΑ ώστε να υποστηρίξει 100 ανήλικους αλλοδαπούς με στέγη, ψυχοκοινωνική και νομική υποστήριξη, εκπαίδευση και υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης.

Η χορηγία αυτή αποτελεί μέρος ευρύτερης προσπάθειας του Ascend Collaborative μίας σύμπραξης μεταξύ οργανισμών και ιδρυμάτων του ιδιωτικού τομέα -ανάμεσα σε αυτούς και του Ιδρύματος ΙΚΕΑ- που έχει αφιερωθεί ειδικά στον σκοπό βελτίωσης της ζωής των αλλοδαπών παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα τριετής χορηγία 4 εκατομμυρίων ευρώ του IKEA θα επιτρέψει «Πρόγραμμα Σπιτιού» να παράσχει ασφάλεια σε 100 παιδιά τα οποία εγκατέλειψαν τα σπίτια και τη χώρα τους, σύμφωνα και με τον διαρκή στόχο της οργάνωσης που, εκτός από στέγαση, προσφέρει στα παιδιά ένα ολιστικό μοντέλο υποστήριξης, που τα βοηθά να επανακάμψουν από βαθιά τραύματα και να χτίσουν ένα καινούργιο μέλλον για τους εαυτούς τους.

Από τους αλλοδαπούς που βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα, πάνω από 3.400 είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι.

Από αυτά, περισσότερα από 2.400 ζουν σε καταυλισμούς κινδυνεύοντας από βία, σεξουαλική κακοποίηση, εκμετάλλευση και εμπορία οργάνων.

Όλα αυτά εντός της Ελλάδας από ομοεθνείς τους οι οποίοι θα ενταχθούν και αυτοί, αργά ή γρήγορα, στην ελληνική κοινωνία με ανάλογα προγράμματα «ένταξης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνολικά, στους 20 μήνες λειτουργίας της, η The HOME Project, που ιδρύθηκε από το Libra Group το 2016, έχει καταφέρει να στηρίξει περισσότερα από 300 παιδιά και έχει δημιουργήσει περισσότερες από 130 θέσεις εργασίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.