Σε απόγνωση οι ελαιοπαραγωγοί στην Ναυπακτία λόγω έλλειψης ψεκασμών δακοκτονίας (βίντεο)

Σε απόγνωση οι ελαιοπαραγωγοί στην Ναυπακτία λόγω έλλειψης ψεκασμών δακοκτονίας (βίντεο)

Βόμβα στα θεμέλια της τοπικής αγροτικής οικονομίας αποτελεί η φετινή χρονιά στην παραγωγή του ελαιολάδου,καθώς η έλλειψη ψεκασμών δακοκτονίας,είχε αρνητικά αποτελέσματα στην τοπική παραγωγή.

Οι αγρότες μιλούν για ολοκληρωτική καταστροφή,αφού λόγω του δάκου,τα οξέα στο ελαιόλαδο κινούνται σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα κάνοντας αδύνατη την κατανάλωσή του

Η οξύτητα επί της εκατό κινείται από το 4.5 έως και το 10% αποτρέποντας μ’αυτό τον τρόπο και τους επόμενους παραγωγούς να συλλέξουν τη σοδειά τους. Το Nafpaktia news.gr βρέθηκε σε ελαιοτριβείο της περιοχής και κυριολεκτικά η εικόνα ήταν αποκαρδιωτική καθώς λιγοστές ήταν οι ελιές που είχε το ελαιοτριβείο αλλά και όπως δήλωσαν στο N.N. το λάδι στις περισσότερες φορές ήταν ακατάλληλο προς κατανάλωση.

Ο δήμος Ναυπακτίας,δια στόματος του αρμοδίου αντιδημάρχου περιβάλλοντος και αγροτικής ανάπτυξης Α.Κοτσανά,πρότεινε την σύνταξη και αποστολή σχετικού ψηφίσματος διαμαρτυρίας του δημοτικού συμβουλίου προς κάθε κατεύθυνση και την απόδοση αποζημιώσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.