ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μαθήτρια ΑΜΕΑ έχει αποκλειστεί από το σχολείο της – «Πρέπει να πέσω στα τέσσερα και να αρχίσω να σέρνομαι» (φωτο)

Μαθήτρια ΑΜΕΑ έχει αποκλειστεί από το σχολείο της – «Πρέπει να πέσω στα τέσσερα και να αρχίσω να σέρνομαι» (φωτο)

Ένα ακόμη περιστατικό καταδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα τα άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Μια μαθήτρια εσπερινού λυκείου στην Ηγουμενίτσα, η οποία είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο, καταγγέλλει ότι τις τελευταίες ημέρες είναι αδύνατη η πρόσβασή της στο σχολείο, επειδή έχουν βάλει λουκέτο στην καγκελόπορτα της εισόδου που είναι πιο προσβάσιμη για άτομα με αναπηρία.

Συγκεκριμένα, έγραψε στο Facebook:

«Για να πάρω το χαρτί του λυκείου φτύνω αίμα στην κυριολεξία με χιλιάδες εμπόδια που μου βάζουν διανύω 60 χιλιόμετρα καθημερινά δύο μέρες τώρα το σχολείο έχει λουκέτο στην εξωτερική καγκελόπορτα ενώ έχουν μάθημα κανονικά το εσπερινό λύκειο Ηγουμενίτσας στο να μπω στο χώρο του σχολείου η θα πρέπει να πηδήξω την καγκελόπορτα ή να πέσω στα τέσσερα και να αρχίσω να σέρνομαι στα σκαλιά από την κύρια είσοδο κάτι μου λέει ότι παίρνω και της απουσίες κανονικά φαίνεται τα άτομα που είναι ΑΜΕΑ έχουν γεννηθεί για να μαρτυρούν στην αρρωστημένη εκπαίδευση που δυστυχώς έχουμε εγώ προσωπικά όσα λουκέτα και να μου βάλεις όσα εμπόδια τα σπάω έτσι έχω μάθει να παλεύω και αυτό θα συνεχίσω να κάνω».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.