ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου: Παραχωρεί 505.000 ευρώ σε οικογένειες στο Μάτι

Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου: Παραχωρεί 505.000 ευρώ σε οικογένειες στο Μάτι

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου ανακοινώνει σήμερα ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης ύψους €505.000 προς τις οικογένειες των θανόντων από τις φονικές πυρκαγιές του Ιουλίου 2018 στο Μάτι της Ανατολικής Αττικής.

Το πρόγραμμα άμεσης οικονομικής ενίσχυσης ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από τον ίδιο τον Στέλιο Χατζηιωάννου στις 4 Οκτωβρίου 2018, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Οι συγγενείς των 99 θανόντων κλήθηκαν να παραστούν στα γραφεία του Ιδρύματος στην οδό Ευριπίδου 10 στην Αθήνα, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση για επιδότηση ύψους €5.000 για κάθε θανόντα.

Συνολικά, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου έλαβε γραπτά 94 αιτήσεις. Με την προσθήκη ορισμένων επιπρόσθετων ex gratia δωρεών σε οικογένειες που έχασαν 3 ή 4 μέλη, το συνολικό ποσό που χορηγήθηκε άγγιξε τα €505.000. Η υπόσχεση που είχε δοθεί εξ’ αρχής, για την κατάθεση του ποσού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου του 2018, τηρήθηκε στο ακέραιο.

Για λόγους διαφάνειας, τα ονόματα των δικαιούχων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.stelios.org, με εξαίρεση ορισμένους δικαιούχους που ζήτησαν να μη δημοσιοποιηθούν τα προσωπικά τους στοιχεία. Το Ίδρυμα έλαβε άδεια να δημοσιεύσει 72 από τα 92 ονόματα των θανόντων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Χατζηιωάννου σχολίασε: «Σε αυτή την τραγική περίσταση, χαίρομαι που ήμασταν σε θέση να προσφέρουμε, τόσο γρήγορα και αποτελεσματικά, άμεση οικονομική βοήθεια σε όσους τη ζήτησαν. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλες τις οικογένειες των θανόντων. Καλό κουράγιο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.