ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πρόεδρος σωφρονιστικών για 19χρονο Aλβανό: «Τέτοια εγκλήματα, δεν γίνονται αποδεκτά στην κουλτούρα της φυλακής»

Πρόεδρος σωφρονιστικών για 19χρονο Aλβανό: «Τέτοια εγκλήματα, δεν γίνονται αποδεκτά στην κουλτούρα της φυλακής»

«Τέτοιου είδους αδικήματα, δεν γίνονται αποδεκτά στην κουλτούρα της φυλακής», δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων Σπύρος Καρακίτσος, με αφορμή τον ξυλοδαρμό του 19χρονου κρατούμενου στις φυλακές Αυλώνα, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο.

Ο κ. Καρακίτσος υπογράμμισε ότι «ήταν μεγάλο λάθος η επιλογή της φυλακής. Εξ’ αρχής είχαμε θέσει το ερώτημα γιατί αυτός ο κρατούμενος επιλέχθηκε να μεταφερθεί στις φυλακές Αυλώνα, που δεν κρατάει τέτοιου είδους κρατούμενους και πόσο καιρό πίστευαν ότι αυτός ο κρατούμενος θα παραμείνει απομονωμένος και κλειδωμένος σε ένα κελί».

«Στην Ελλάδα, χρόνια τώρα λέμε ότι πρέπει να κατηγοριοποιηθούν οι ελληνικές φυλακές οι οποίες χωρίζονται μόνο σε α’ και β’ τύπο. Ατύπως, από μόνο του το σύστημα υπήρχε η φυλακή της Τρίπολης για τέτοιου είδους κρατούμενους.

Επειδή τα τελευταία χρόνια τέτοιου είδους αδικήματα έχουν μία ραγδαία αύξηση, δημιουργήθηκε άλλη μία φυλακή για τέτοιου είδους κρατούμενους, των Γρεβενών», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το αν οι σωφρονιστικοί κάνουν τα ”στραβά” μάτια σε τέτοιου είδους επιθέσεις, ο κ. Καρακίτσος απάντησε ότι «κατηγορηματικά όχι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συνάδελφοί μου έκαναν ό,τι προβλεπόταν και ό,τι ήταν ανθρωπίνως και υπηρεσιακά δυνατόν για να διασφαλίσουν ο,τι μπορούσαν με βάση τα μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό που διέθεταν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.