Κως: Ενώπιον της Δικαιοσύνης πατέρας και γιος για παιδική πορνογραφία

Κως: Ενώπιον της Δικαιοσύνης πατέρας και γιος για παιδική πορνογραφία

Στο προσκήνιο αναδύθηκε ξανά η υπόθεση της παιδικής πορνογραφίας από πατέρα και γιο στην Κω. Οι δύο άνδρες είχαν συλληφθεί το 2009 και πρόκειται να τεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης το Φεβρουάριο.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω κατηγορούμενοι για πορνογραφία ανηλίκων κατ’ επάγγελμα, τελεσθείσα από κοινού, θα καθίσουν την 4η Φεβρουαρίου 2019 δύο κάτοικοι της Λάρδου, πατέρας και γιος, ηλικίας 52 και 27 ετών. Η σύλληψη των κατηγορούμενων, τον Μάϊο του 2009, έλαβε πανελλήνια δημοσιότητα.

Τότε, στο Χαμόγελο του Παιδιού έγινε καταγγελία από άγνωστο πρόσωπο σύμφωνα με την οποία η διαβίωση δύο ανήλικων κοριτσιών 8 και 11 ετών στην οικία των ανωτέρω κατηγορούμενων ήταν άθλια.

Υποβλήθηκε στη συνέχεια σχετική αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και παραγγέλθηκε έρευνα σχετική με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούσε η οικογένεια και ανατρέφονταν τα ανήλικα κορίτσια, σε κοινωνική λειτουργό. Η κοινωνική λειτουργός υπέβαλε αρμοδίως την έκθεσή της, η οποία ωστόσο βασιζόταν σε φήμες και σε πιθανολογήσεις, όπως η ίδια ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι τα όσα «διαπιστώνει» και «πιθανολογεί» δεν προέρχονται από έρευνα στην οικία, την οποία ουδέποτε επισκέφθηκε.

Η κοινωνική λειτουργός αναφέρει ότι το σπίτι εξωτερικά παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης. Εμαθε ότι σ’ αυτό διαμένουν πέραν του ζευγαριού και των τριών παιδιών τους ο αδελφός του κατηγορούμενου και η σύντροφός του και στο ισόγειο τα πεθερικά. Αφού τονίζει ότι τα δύο ανήλικα κορίτσια είναι επιμελή στο σχολείο επισημαίνει ότι η μεγαλύτερη κόρη (11 χρονών) δείχνει σημάδια κόπωσης και κοιμάται τελευταία στο θρανίο του σχολείου.

Εν πάση περιπτώσει η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου ως είχε υποχρέωση διενήργησε επιχείρηση. Την 14η Μαΐου 2009 πραγματοποιήθηκε νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα παρουσία Αντιεισαγγελέως στην οικία των ανωτέρω. Στην οικία ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές και υπολογιστές αλλά και 10 φωτογραφίες με πορνογραφικό υλικό, 222 cd και 30 ψηφιακοί δίσκοι επίσης με πορνογραφικό υλικό. Βρέθηκαν επίσης ένα πιστόλι κρότου, ένα αεροβόλο πιστόλι, ένα φυσίγγιο διαμετρήματος, μία εκπαιδευτική οβίδα, 4 ξίφη Ιαπωνικού τύπου και ένα μαχαίρι.

Ο αστυνομικός του ΑΤ Αρχαγγέλου, που κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας ανέφερε ότι μεταξύ του πορνογραφικού υλικού που κατασχέθηκε βρέθηκε και υλικό στο οποίο απεικονίζονται ανήλικες, ενώ προσθέτει ότι βρέθηκε ακόμη και μαγνητοσκοπημένο υλικό στο οποίο απεικονίζεται σε άσεμνες πόζες μια ηλικιωμένη γυναίκα…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: dimokratiki

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.