Σε δίκη πάλι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος για το ομοφοβικό «φτύστε τους»- Είχε αθωωθεί πρωτοδίκως

Σε δίκη πάλι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος για το ομοφοβικό «φτύστε τους»- Είχε αθωωθεί πρωτοδίκως

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου κάθεται σήμερα ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, καθώς ξεκινά σε δεύτερο βαθμό η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης με το «φτύστε τους» που είχε γράψει στο προσωπικό του ιστολόγιο για τους ομοφυλόφιλους.

Η δίκη ξεκίνησε στις 14 Νοεμβρίου, όμως πήρε αναβολή για σήμερα, 23 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος κατηγορείται για κατάχρηση του εκκλησιαστικού αξιώματος και παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου. Αφορμή ήταν τα ομοφοβικά σχόλια που είχε περιλάβει σε κείμενό του, με το οποίο φαινόταν να προτρέπει τους αναγνώστες του να απομονώσουν («φτύστε τους») τους ομοφυλόφιλους και τους υποστηρικτές τους.

Η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου, κατά την πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσης, είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων σε άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, και όχι μόνο. Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, ενώπιον της έδρας, είχε υποστηρίξει ότι η φράση του δεν απευθυνόταν στους ομοφυλόφιλους αλλά στους πολιτικούς.

Αμέσως μετά την καθαρογραφή της αθωωτικής απόφασης, ο εισαγγελέας Εφετών Πατρών και η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου άσκησαν έφεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην έφεσή τους, οι δυο εισαγγελείς σημειώνουν ότι τα έγγραφα που προσκομίστηκαν από την υπεράσπιση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων δεν αφορούν «στην πολιτική τάξη, αλλά κατατείνουν να αποδείξουν ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι ανώμαλοι», τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό οι ομοφυλόφιλοι στοχοποιούνται «κατά τρόπο εμπρηστικό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.