ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ: Γάζα – Μεσολάβηση των αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών

Στα χέρια μιας από τις σημαντικότερες, έστω και συγκεκαλυμμένα, προσωπικότητας της Μέσης Ανατολής επαφίενται οι τελευταίες ελπίδες εξεύρεσης λύσης στο αδιέξοδο που έχει προκύψει στη Λωρίδα της Γάζας. Πρόκειται για τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών της Αιγύπτου Ομάρ Σουλεϊμάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ομάρ Σουλεϊμάν έχει ήδη φθάσει στην περιοχή με σκοπό να συναντηθεί με αξιωματούχους της κυβέρνησης του Ισραήλ αλλά και της Χαμάς σε μια προσπάθεια να απελευθερωθεί ο όμηρος Ισραηλινός στρατιώτης, τα κυβερνητικά στελέχη των Παλαιστινίων, και να αποχωρήσουν οι ισραηλινές δυνάμεις, επιστρέφοντας στο status quo που ίσχυε προ της επίθεσης των Παλαιστινίων μαχητών εναντίον του πληρώματος ισραηλινού άρματος μάχης, μέσω τούνελ 300 μέτρων από τη Λωρίδα της Γάζας. «Η απελευθέρωση του στρατιώτη είναι το κλειδί διευθέτησης της κρίσης» φέρεται να ανέφερε και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ομάρ Σουλεϊμάν χαίρει της εκτίμησης όλων των πλευρών της διένεξης στη Μέση Ανατολή. Στο παρελθόν το όνομά του είχε αναφερθεί και ως βασική υποψηφιότητα για την αντικατάσταση του Αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ. Πρόκειται για μία προσωπικότητα που προσπαθεί να αξιοποιήσει το κύρος του για την αποκλιμάκωση της έντασης στην ισραηλινο-παλαιστινιακή διένεξη. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.